مروری بر وضعیت صخره ها و آبسنگ های مرجانی در خلیج فارس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
  • کد COI اختصاصی: KMSU02_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1639
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان طالبی

بوشهر_عسلویه ، سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

شاداب صفادرگیری

بندرعباس_اداره کل منابع طبیعی

چکیده

جزایر مرجانی از مهمترین منابع تولید انرژی در اکوسیستم های دریایی هستند که میزان تولید انرژی در این اکوسیستم ها، معادل جنگل های حاره ای است . مرجان ها همچنین تامین کننده سرپناهی مناسب برای دیگر گونه های جانوران آبزی بوده و به عنوان مهمترین مراکز تنوع زیستی در دریا محسوب می گردند. صخره های مرجانی دارای طیف گسترده ای از ارزشهای فرهنگی ، اقتصادی ، اکولوژیکی و طبیعی می باشند. خلیج فارس دارای جزایری است که از این منبع طبیعی دریایی برخوردار می باشد، خلیج فارس با تنوع گونه های بیشمار ذکر شده از مهمترین بوم سازگان های آبی جهانی محسوب می گردد وجود جنگل حرا و صخره های مرجانی و پوشش جانوری متنوع آبزیان معید این امر است. صخره های مرجانی مهم ترین اکوسیستم و زیستگاه مناطق گرمسیری هستند که نقش مشابه جنگلهای بارانی در خشکی ها را در دریا ایفا می کنند و در طی چند سال اخیر تلاش های جهانی گسترده ای جهت پایش ، تحقیق ، مدیریت و حفاظت صخره های مرجانی ایجاد شده است. این مقاله با استناد به مقالات و کتاب های مربوطه جمع آوری شده به بررسی و شناخت وضعیت صخره ها و آبسنگ های مرجانی، خطرات زیست محیطی و اقتصادی ناشی از آن در منطقه خلیج فارس پرداخته است.

کلیدواژه ها

وضعیت مرجانی، صخره های مرجانی، آبسنگ های مرجانی، آبسنگ ها، خلیج فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.