بررسی مطالعه فلویور در آب های زیرزمینی، مطالعه منطقه ای سوری، رومشگان، لرستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
  • کد COI اختصاصی: KMSU02_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا رشنودی

دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر، دانشکده منابع طبیعی دریا، گروه محیط زیست

صدیقه بطالب لویی

دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر، دانشکده منابع طبیعی دریا، گروه محیط زیست

حکیمه امانی پور

دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر، دانشکده منابع طبیعی دریا، گروه محیط زیست

محمدرضا کتابداری

پژوهشکده انرژی اتمی، سازمان انرژی اتمی، تهران. امیرآباد شمالی

چکیده

کنترل میزان غلظت فلوراید در آب های آشامیدنی ضروری می باشد. بنابراین به منظور بررسی فلوراید در آب های زیرزمینی منطقه سوری این پژوهش انجام شد. واحدهای سنگ شناسی منطقه مورد مطالعه، گچساران، آسماری- شهبازان و رسوبات آبرفتی می باشند. برای ارزیابی عوامل اصلی ژیوشیمیایی کنترل غلظت فلوراید در آب، از سه واحد زمین شناسی، 19 نمونه آب زیرزمینی به روش استاندارد جمع آوری شد. به طور متوسط غلظت فلوراید در 53 درصد از نمونه های منطقه، بین 1 تا 5/1 میلی گرم بر لیتر، در 10 درصد بین 5/1 تا 2 میلی گرم بر لیتر و در 37 درصد از آن ها بیشتر از 2 میلی گرم بر لیتر می باشد. در نتیجه حدود 47 درصد از نمونه ها غلظتی بالاتر از مقدار سفارش شده توسط سازمان بهداشت جهانی (5/1 میلی گرم بر لیتر) دارند. گستره غلظت فلوراید تا 74/3 میلی گرم بر لیترمی باشد و میانگین غلظت این عنصر در سازندهای گچساران، آسماری-شهبازان و رسوبات آبرفتی جدید به ترتیب، 45/1، 1/2 و 39/1 میلی گرم بر لیتر می باشد. به عبارتی محتوای فلوراید در سازند های مختلف به شکل زیر است: رسوبات آبرفتی جدید < گچساران < آسماری – شهبازان

کلیدواژه ها

آب آشامیدنی، ایران، سوری، فلوراید، لرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.