کنترل بار فرکانس سیستم های قدرت توسط کنترل کننده عصبی آموزش داده شده با الگوریتم بهینه سازی فاخته

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کاربردی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ASEA01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا خلیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

محمدرضا علیزاده پهلوانی

چکیده

در متن سیستم های قدرت از بخشهای مختلفی تشکیل شده اند.یکی از مباحث بسیار مهم در ساختار سیستم های قدرت کنترل بار –فرکانس می باشد.هدف کنترل بار- فرکانس در سیستم های قدرت بهم پیوسته، کنترل تواناکتیو شبکه در شرایطی است که فرکانس هر ناحیه محدود بماند و با تنظیم خروجی های ژنراتورها، تحمل پذیری از پیش تعیین شده ی شار توان خطوط انتقال حفظ گردد. در این مقاله کنترل بار-فرکانس یک سیستم قدرت تجدیدساختار یافته چند ناحیه ایی در شرایط تغییرات بار در شبکه و وجود اغتشاش در سیستم مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. به منظور کنترل سیستم در شرایط اغتشاش از کنترل کننده کلاسیک استفاده شده است. در اینمطالعات به منظور بهبود کارایی سیستم کنترلی کلاسیک از الگوریتم بهینه سازی فاخته استفاده شده است. در همین راستا تابع هدف در نظر گرفته شده برای الگوریتم بهینه سازی کاهش خطای نوسانات فرکانس سیستمقدرت می باشد. کنترل کننده عصبی مبتنی بر الگوریتم های بهینه سازی به عنوان یکی از روش های کنترلی جدید در ساختار سیستم های قدرت می باشند. ساختار کنترل کننده پیشنهادی در این مقاله بر پایه کنترل کننده عصبی پرسپترون بوده و تعداد نرون ها و لایه های کنترل کننده براساس ساختارسیستم تحت مطالعه می باشد. دراین کنترل کننده از الگوریتم بهینه سازی فاخته به منظور آموزش کنترل کننده استفاده شده است. نتایج بدست آمده از شبیه سازی های نرم افزاری انجام شده در نرم افزار متلب کارایی کنترل کننده عصبی پیشنهادی را در امر کنترل بار فرکانس با کاهشovershot بالازدگی شکل موج و زمان نشت)زمان رسیدن به مقدار نهایی( نشان می دهد

کلیدواژه ها

سیستم های قدرت، بهینه سازی، کنترل بار-فرکانس، الگوریتم بهینه سازی فاخته، کنترل کننده عصبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.