بررسی پدیده قوسزدگی در سدمخزنی حوضیان بااستفاده از نتایج ابزاردقیق وکنترل با نرمافزارplaxis
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کاربردی و مهندسی
- کد COI اختصاصی: ASEA01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 427
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی عمران - کارشناس ابزاردقیق و هیدرومکانیکال سد مخزنی و شبکه پایاب حوضیان – مهندسین مشاور پارس رای آب
چکیده
یکی از پدیدههایی که ممکن است در سدهای خاکی وسنگریزهای اتفاق بیفتد، پدیده قوسزدگی است. قوسزدگی و کاهش سطح تنش در هسته، شکستهیدرولیکی را بهویژه در زمان آبگیریاولیه سد محتمل میسازد. از اینرونسبت تنش برای کنترل پدیده قوسزدگی اهمیت دارد. نسبت تنش، عبارت است از تنشقایم اندازهگیری شدهتوسط سلولفشار که به وزن ستونخاک آن نقطه است. برای اندازهگیری تنشکل در خاک از ابزاری بهنام سلولفشار کل استفاده میشود. باتوجه بهاینکه نتایج حاصل از سلول فشار کل به طور معمول همراه با خطا میباشد، بحث و بررسی نتایج ابزار مذکور یکی از دغدغههای محققیین میباشد. در سدحوضیان با ارتفاع نهایی73) در زمانانجام این تحقیق تراز دریاچه 07/2012 متر است) واقع در استانلرستان، تعداد10 سلولفشار کل به طور افقی درمقطع بحرانی نصب شدهاست. هدف از این تحقیق، بررسی پدیده قوس زدگی سدحوضیان با استفاده از نتایج سلولفشار کل میباشد. برای بررسی نتایج ابزار مذکور، مقطع B-B سدحوضیان که با استفاده از نرمافزار Plaxis2Dمدلسازی شد، مشخص گردید سلولهای فشار نصبشده از دقت قابل قبولی برخوردار میباشند و قوس زدگی برای سه تراز 1975 ،1995 و 2015 رس با استفاده از نتایج سلولهای فشار 3-B-PC ،7-B-PC ،9-B-PCبه ترتیب 837/0 ،797/0 و 577/0 و در نقاط مذکور با استفاده از نتایج مدلسازی 732/0 ،635/0 و 494/0 میباشند.کلیدواژه ها
سلول فشارکل، تنش کل، قوس زدگی، سدحوضیان، نرمافزارPlaxis2Dمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.