تعامل نقش ،کتیبه و هندسه در کاشیکاریهای مسجد کبود تبریز
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی هنر، معماری و کاربردها
- کد COI اختصاصی: ICONFAAA01_098
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1099
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز
چکیده
وجود نقوش متنوع در معماری از خصایص بارز و مهم هر بنای اسلامی است. هنرمندان مسلمان با کنار هم قرار دادن اشکال تصویری بسیار زیبا و متنوع توانسته اند ترکیبی تازه و بسیار جذاب پدید آورند . شلهای هندسی با تکرار تناسبات وابسته به یک نقش نوعی احساس نظم و هماهنگی میآفرینند. نقوش سنتی اعم از اسلیمی و ختایی نیز به عنوان یکی از شاخصه های اصلی تزیین هنراسلامی در بسیاری از بناهای ایران با حفظ جایگاه خود معانی تازه و عمیقی خلق کرده اند. که به لحاظ زیبایی شناختی حایز اهمیت میباشند.این مقاله با هدف بررسی همگامی عناصر تزیینی نقوش سنتی (ختایی و اسلیمی) و نقوش هندسی و کتبیه در کاشیکاری مسجد کبود تبریز به دنبا پاسخ به سوالات زیر است:1- اهمیت نقوش اعم از هندسی و سنتی (اسلیمی وختایی) واتیبه در هنر اسلامی کدام است 2-تعامل نقوش هندسی و سنتی وکتیبه ای به لحاظ بصری و زیبایی شناختی در مسجد کبود تبریز چگونه استکلیدواژه ها
مسجد کبود، نقوش هندسی، نقوش سنتی ، کتیبهمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.