تحلیلی بر آسیب شناسی کیفیت در معماری معاصر ایران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی هنر، معماری و کاربردها
- کد COI اختصاصی: ICONFAAA01_096
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 778
نویسندگان
دکترای معماری، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور تهران،
چکیده
مطالعه اندیشه و نظرات معماران پیشکسوت از جمله موضوعات حایز اهمیت و ضروری در مباحث معماری معاصر میباشد. بررسی و تحلیل دیدگاههای معمارانی که در عرصه عمل و نظر در دوران معاصر به فعالیت مشغول بودهاند، میتواند به آسیبشناسی معماری کمک شایانی کند. از آنجاییکه بی هویتی و عدم کیفیت از مشکلات وآسیبهای مورد توجه در معماری معاصر ایران است، تلاش برای تعیین شاخصهایی به منظور سنجش کیفیت معماری در دوره معاصر میتواند راهکار موثری برای مواجهه با این مساله باشد. از این رو، نوشتار حاضر به مطالعه آراء و نظرات معماران معاصر ایران پرداخته است و از دریچه نگاه آنان که سالیان طولانی عمر خود را برای ارتقاء حرفه و هنرمعماری صرف کردهاند، به مسایل پیرامون معماری معاصر، نیازها و مشکلات مربوط به آن پرداخته است. اساس پژوهش حاضر بر پایه روش تحقیق توصیفی تحلیلی محتوا شکلگرفته است. سپس با بررسی و تحلیل گفتههای - آنان شاخصهایی به منظور سنجش کیفیت در معماری معاصر معرفی گردیده است. متغیرهای مربوط به شاخصها درقالب پرسشنامهای از معماران و دانشجویان مقطع دکترای معماری مورد سوال قرار گرفته، و پس از تحلیل خروجیهای پرسشنامه شاخصهای کیفیت از نظر پاسخدهندگان به این ترتیب الویتبندی شدند: شاخص عملکردی، اجرایی، هویتی، زیباییشناسی و کالبدی. با استفاده از مدل استراتژیک سوآت نقاط قوت و ضعف و فرصتها وتهدیدهای معماری معاصر در مطالعات انجام شده، شناسایی و نهایتا راهبردهای رقابتی تهاجمی، اقتضایی یا تنوع، - بازنگری یا انطباقی و تدافعی پیشنهاد گردیده است.کلیدواژه ها
معماری، معاصر، آسیبشناسی، شاخص، کیفیتمقالات مرتبط جدید
- مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- انتخاب مکان بهینه احداث لندفیل شهری با لحاظ معیارهای ژئوتکنیک زیست محیطی در شهر کرمانشاه
- تبیین مولفه های موثر بر افزایش عمر تماشا
- تدوین استراتژیهای موردنیاز برای مدیریت بازاریابی موثر در ای ران مطالعه موردی شرکت کوچک خدمات فنی و مهندسی ساختمانی
- تبیین سازوکار اثرگذاری فضاهای مفصلی بر کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی براساس نظریه ادراک-رفتار برنامه ریزی شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.