تحلیل بصری خط کوفی(ساده) و کاربست آن در ساخت المان حجمی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی هنر، معماری و کاربردها
- کد COI اختصاصی: ICONFAAA01_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 963
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد هنراسلامی- سفال، دانشگاه هنر اسلامی تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد هنراسلامی- سفال، دانشگاه هنر اسلامی تبریز
چکیده
کوفی یکی از رایجترین و پرکاربردترین رسم الخطهای به کار گرفته شده در هنراسلامی است. از قرآنهای اولیه و کتیبههای آجرکاری شدده تا کاشدیکاریها و تزیینات گچبری، آثار سفالی، شیشه ای، فلزی و حتی پارچههای اسلامی نمونه های متنوعی از این رس مالخط را در دورههای مختلف تمدن اسلامی نشان می دهند. این رسم الخط یکی از هندسیترین و طرح محورترین خطوط رایج در جهان اسلام است که به صورت دو بعدی در سطوح ابنیه و آثار هنری دیگر منقوش شده و یا به صورت میم برجسته بر سطوح آنها حضور یافته است. مقاله حاضر در نظر دارد رویکردی متفاوت به این رسمالخط اسلامی داشته باشد و قابلیتهای بصری و کیلیات تجسمی آن را جهت به کارگیری در طراحی و ساخت آثار حجمی بررسی نماید. و به این سوال اساسی پاسخ دهد که چه قابلیتهایی از رسمالخط کوفی جهت استفاده از آنها در حجمسازی وجود دارد برای این منظور مقاله حاضر با بهره گیری از روش توصیفی-تحلیلی به گردآوری مطالعه به شیوه کتابخانه ای پرداخته است و به تحلیل تجسمی حروف میپردازد و نتایج حاصله م دان میدهد که: 1-هر حرف در این موع نوشتار از ویژگیها، بارزهها و خصوصیات حجمی-روانی خاصی برخوردار اسدت که با دیگر حروف متفوت است 2- هر فضا با نامی مشخص میشود انتظارمناظر از چیزهایی که در آن فضدا میبیند با دیگر فضاها متفاوت است. این فضاست که تلاوتها را میطلبد، فضا نیاز را در اختیار هنرمند قرار میدهد و هنرمند با توجه به نیازی که احساس میکند، آثاری میآفریندکلیدواژه ها
رسم الخط کوفی، کوفی ساده(ابتدایی)، عناصر بصری، المان حجمی، حروفمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.