تاملی بر نگرش تاریخ نگاران غربی در تاریخ نگاری معماری ایران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری،عمران،محیط زیست
- کد COI اختصاصی: PSHCONF01_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1178
نویسندگان
کارشناسی ارشد مطالعات معماری دانشگاه هنر اصفهان
عضو هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان
چکیده
بررسی آثار تاریخ نگاری معماری ایران تا کنون کمتر مورد توجه قرار داشته است. این پژوهش به بررسی نگرش تاریخ نگاران غربی در تاریخ نگاری معماری ایران می پردازد. اهمیت این موضوع در آن است که آثار تاریخ نگاری پژوهشگران غربی به عنوان منبعی عمده و معتبر در مطالعات معماری ایران تلقی می گردد، این در صورتی است که هر یک از این تاریخ نگاران با نگرشی خاص به معماری ایران پرداخته اند و یا پیش داوری هایی هایی را در کار خود لحاظ نموده اند که در نتیجه کار آن ها تاثیرگذار بوده است. بنابراین بررسی آثار این تاریخ نگاران و شناسایی نگرش های آنان به جهت ارزیابی دستاوردهای آنان ضروری است تا به این صورت مشخص گردد که هر یک از این تاریخ نگاران از چه دریچه نگاهی به معماری ایران نگریسته اند و چه ابعادی از معماری ایران را مورد بررسی قرار داده اند و مطالعات آن ها از حیث بی طرفی و یا غرض ورزی در چه جایگاهی قرار دارد. هدف از این پژوهش شناخت نگرش های گوناگون تاریخ نگاران غربی در مطالعه معماری ایران، با بهره گیری از روشی توصیفی تحلیلی است. نتیجه حاصل بیانگر آن است که مطالعات صورت پذیرفته توسط این تاریخ نگاران با نگرش های گوناگون در طیفی قرار دارد که یک سر آن توجه محض به کالبد است در میانه آن توجه به زمینه های تاریخی شکل گیری کالبد قرار دارد و در انتهای آن توجه به معنا و جنبه های متافیزیکی معماری قرار گرفته است.کلیدواژه ها
تاریخ نگاری معماری، تاریخ نگاران غربی، نگرش تاریخ نگارانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.