بررسی عوامل تاثیر گذار بر منحنی های IDA

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی ساختمان آینده
  • کد COI اختصاصی: KANOON02_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین نوروزی

دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی سهند

زهرا جمال لیوانی

کارشناس ارشد سازه، دانشگاه علوم و فنون مازندران

چکیده

در تحلیل سازه های مختلف، استفاده از روش های تحلیل خطی هنگامی مناسب هستند که رفتار اجزا سازه هنگام زلزله در محدوده خطی قرار داشته باشد. اما با توجه به ماهیت دینامیکی نیروهای ناشی از زمین لرزه تحقیقات نشان داده است که اغلب سازه ها حتی در زلزله های با شدت متوسط وارد مرحله غیرخطی می شوند که باید در تحلیل آن ها رفتار غیرخطی مصالح و رفتار غیر هندسی سازه در نظر گرفته شود. از طرفی در سال های اخیر افزایش قدرت پردازش رایانه ها نیز امکان انجام این گونه تحلیل ها را با دقت فراوان میسر نموده است. یکی از جدیدترین روش های تحلیل سازه روش تحلیلی دینامیکی غیر خطی فزاینده یا IDA می باشد . این آنالیز پارامتریک بر مبنای آنالیز دینامیکی غیر خطی بوده و جهت بررسی عملکرد سازه ها تحت اثر زلزله ابداع گردیده است. در منحنی IDA که معرف پاسخ سازه در سطوح شدت مختلف زلزله بوده، عوامل زیادی از جمله پارامترهای رفتاری و زلزله های ورودی تاثیر گذار می باشد. در مطالعه حاضر از بین این عوامل زوال سازه به عنوان یکی از خصوصیات رفتاری سازه و اپسیلون به عنوان یکی از عوامل انتخابی زلزله مورد بررسی قرار گرفته است

کلیدواژه ها

تحلیل دینامیکی فزاینده ، زوال سازه، اپسیلون، IDA ، منحنی شکنندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.