تاثیر کود بیوژیکی نیتروژن و پتاس بارور 2 بر رشد و عملکرد لوبیای قرمز
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AFPICONF04_245
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 602
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی زراعت شهرستان نکا،ماکروویه ۲ مفتح ۱
چکیده
به منظور بررسی اثرات کودهای بیولوژیک نیتروژنه و پتاس بر روی عملکرد لوبیا قرز در سال 1393 تحقیقی در ایستگاه تحیقات کشاورزی بروجرد بصورت فاکتوریل در س تکرار و در قالب طرح بلوک و کامل تصادفی به اجرا در آمد تیمارهای آزمایشی کودهای بیولوژیک نیتروژنه ( نیتروکارا، نیتروکسین،OGو شاهد ) و مقادیر مختلف کود پتاس ( 25 ، 50، 75 درصد و شاهد ) بودند نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات کاربرد کودهای نیتروژنه زیستی بر صفات تعداد غلاف در بوته، طول دانه،وزن دانه بوته، وزن بوته، تعداد دانه در هر بوته، عملکرد دانه در بوته و عملکرد بیولوژیک در سطح یک درصد و در مورد صفت شاخص برداشت (HI (در سطح پنج درصد معنیدار گردیدند ولی برای صفات ارتفاع بوته تعداد شاخ های فرعی، قطر دانه و عرض دانه لوبیا تفاوت معنیداری بین انواع کودهای بیولوژیک نیتروژنه مشاهده نشد. در بررسی اثرات متقابل کاربرد کودهای بیولوژیکی نیتروژنه و سطوح مختلف کود پتاس، مشخص شد اثر متقابل کودهای نیتروژنه کودهای پتاس بر صفات ارتفاع بوته،تعداد غلاف در بوته، وزن کل غلاف، وزن بوته، عملکرد دانه در بوته و شاخص برداشت در سطح یک درصد و برای صفات وزن غلاف 5 بوته، تعداد دانه در بوته و عملکرد بیولوژیک در سطح پنج درصد معنیدار بود ولی برای صفاتی مانند تعداد شاخه های فرعی، قطر غلاف، عرض غلاف و طول غلاف تفاوت معنیداری مشاهده نشد . با بررسی مقایسه میانگین ها در مورد صفات مهم عملکرد دانه و شاخص برداشت مشاهده می شود که بهترین ترکیب تیماری، تیمار ( کود بیولوزیک 06 و کود پتاس 25درصد ) میباشد. نتایج همبستگی صفات نشان میدهد که تعداد دانه در بوته با عملکرد دانه و شاخص برداشت در سطح یک درصد همبستگی مثبتی را نشان میدهد. عملکرد دانه نیز با شاخص برداشت در سطح یک درصد همبستگی مثبت و معنی-داری دارد .کلیدواژه ها
کودهای بیولوژیک نیتروژنه، کود پتاس، عملکرد دانه، شاخص برداشت، همبستگی، میانگینها، معنیدارمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.