مدل سازی و برآورد ذخیره کانسار سرب وروی چاه میر‐ بهابادبا استفاده از نرم افزار DATAMINE

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC02_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی دهقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف معدن، دانشگاه یزد

سید علی نظام الحسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف معدن، دانشگاه یزد

شاپور میرزایی

کارشناس زمین شناسی، مسئول اکتشافات واحد جنوب، شرکت معدن کاران انگورا

سید حسین مجتهدزاده

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد

چکیده

مدل سازی و برآورد ذخیره کانسارها یکی از مراحل اکتشاف تفصیلی است که در آن از تمام اطلاعات موجود، چه اکتشافی و چه زمین شناسی استفاده می شود. مهم ترین کاربرد آن برای تعیین پارامترهای لازم برای طراحی و برنامه ریزی تولید معدن می باشد. امروزه با توجه به پیشرفت فن آوری و روشهای موجود میتوان با سرعت و دقت بالا، به مدلسازی اقدام نمود. نرم افزار Datamine از جمله نرم افزارهای موجود در این زمینه است که در حال حاضر کاربرد وسیعی در برآورد ذخیره به خصوص در ایران دارد. در این مقاله برآورد ذخیره کانسار سرب و روی چاه میر (بخش اکسیده) با توجه به آخرین اطلاعات اکتشافی معدن توسط نرم افزار Datamine انجام شده است. بدین صورت که داده ها و اطلاعات گمانه ها طبقه بندی شده و پس از وارد کردن به نرم افزار مقاطع مورد نیاز تهیه و مدل هندسی کانسار تهیه شده است. سپس کانسار، بلوک بندی و مشخصات تمامی بلوک ها محاسبه شدند. بر اساس این پژوهش میزان ذخیره بخش اکسیده کانسار برابر ۵۸ هزار تن با عیار متوسط 11/57 درصد روی برآورد شده است.

کلیدواژه ها

برآورد ذخیره،معدن چاه میر، مدلسازی کانسار، سرب و روی، نرم افزار Datamine

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.