طراحی شبکه اکتشاف نیمه تفصیلی سرب و روی سه منطقه اکتشافی اراک، شازند و کمیجان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا احمدی

چکیده

یکی از نیازهای اساسی در تمامی مراحل عملیات اکتشافی، تعیین موقعیت دقیق و بهینه کارهای اکتشافی است . بطورکلی نحوه قرارگرفتن کارهای اکتشافی را شبکه اکتشاف می گویند. شبکه های اکتشافی انواعی دارند که انتخاب نوع شبکه به شرایط و خصوصیات زمین شناسی کانسار بستگی دارد . در مطالعه حاضر طراحی نوع و ابعاد شبکه اکتشاف نیمه تفصیلی سرب و روی، برای سه محدوده اکتشافی اراک، شازند و کمیجان صورت گرفته است. با توجه به مطالعات زمین شناسی، اکتشافات مرحله مقدماتی، نوع و میزان اطلاعات اکتشافی موجود (داده های عیارسنجی نمونه های لیتوژئوشیمیایی و نمونه های کانیهای سنگین از آبراهه ها ) طراحی شبکه اکتشاف با استفاده از دو روش تحلیلی و زمین آماری انجام شده است. با استفاده از روش تحلیلی که یک روش مبتنی بر آمار کلاسیک است شبکه اکتشافی مستطیلی به ابعاد 643x711 متر برای محدوده اراک، شبکه مستطیلی به ابعاد 141x182 متر برای محدوده شازند و شبکه مستطیلی به ابعاد 728x902 متر برای محدوده کمیجان طراحی گردید. در مطالعه حاضر از روش زمین آماری و ترسیم واریوگرامهای امتدادی نیز برای طراحی شبکه اکتشافی محدوده های مورد مطالعه استفاده شد اما به علت کم بودن تعداد داده های اکتشافی و پراکندگی آنها ارتباط فاصله ای چندانی مشاهده نشد و اغلب واریوگرامهای امتدادی از نوع خطی و نمایی می باشند که نشان دهنده وجود روند در داده های منطقه بوده و در نتیجه این روش برای طراحی نوع و ابعاد شبکه نهایی در این مورد از کارآیی خوبی برخوردار نمی باشد لذا به نتایج روش کلاسیک بسنده می گردد

کلیدواژه ها

شبکه اکتشاف، محدوده اکتشافی، نمونه گیری، روش تحلیلی، زمین آمار، واریوگرام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.