بررسی تاثیر درجه مکانیزاسیون عملیات زراعی و برخی نهاده های تولید بر عملکرد گندم آبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF04_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان بخش باهورزهی سورانی

دانشجوی دکتری مکانیزاسیون کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مرتضی الماسی

استاد گروه مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

حسین باخدا

استاد یار گروه مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

امیر محمدی نژاد

استاد یار گروه مدیریت و اقتصاد کشاورزی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

مکانیزاسیون کشاورزی به عنوان مهمترین عامل تحول دربخش کشاورزی، میتواند در افزایش سطح زیر کشت و تولید در واحد سطح نقش عمده ای داشته باشد. به منظور بررسی تاثیر درجه مکانیزاسیون عملیات مختلف زراعی از مرحله تهیه زمین تا برداشت با کمباین(به عنوان شاخصی از مکانیزاسیون کشاورزی) و برخی نهاده های تولید شامل بذر مصرفی، کود های مصرفی شیمیایی شامل کودهای نیتراته، فسفاته و پتاس بر عملکرد گندم آبی در سال های زراعی 1386 تا 1390 برای 30 استان کشور تحقیقی انجام گرفت. داده ها از منابع و آمارنامه های رسمی موجود گردآوری شد و سپس به کمک نرم افزار excel تنظیم و از طریق نرم افزار SPSS،مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.به منظور آگاهی از روابط دوگانه بین متغیرهای مستقل و نیز متغیر وابسته، همبستگی ساده به روش پیرسون انجام گردید، سپس آنالیز رگرسیون بین عملکرد به عنوان متغیر وابسته و درجات مکانیزاسیون و برخی عوامل تولید به عنوان متغیرهای مستقل به صورت گام به گام پیشرونده انجام و در نهایت منجر به ارایه مدل های چند متغیره پیش بینی عملکرد بر پایه متغیر های مستقل گردید.مدل نهایی در آخرین گام با ضرایب استاندارد(ȕ (و غیر استاندارد با ضریب دوربین واتسون 92,1 و ضریب تشخیص 446,0 برآورد گردید. نتایج حاصل از برآورد مدل نشان داد که بیشترین تاثیر روی عملکرد، مربوط به درجه مکانیزاسیون برداشت با کمباین ،کود فسفاته مصرفی و درجه مکانیزاسیون سمپاشی است .

کلیدواژه ها

درجه ی مکانیزاسیون ،گندم آبی، مکانیزاسیون کشاورزی ،ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.