کاربرد اسانس ها و عصاره های گیاهی در جهت حفظ کیفیت فرآورده های دریایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تکنولوژی های نوین در علوم و صنایع غذایی و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: FITI01_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1011
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کنعانی

دانشجوی کارشناسی، شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر، قایمشهر، ایران

سید روح ا... جوادیان

استادیار گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر، قایمشهر، ایران

چکیده

فرآورده های ماهی یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی در جوامع مختلف می باشند . با توجه به فساد پذیری این فرآورده ها بخصوص از لحاظ رشد میکروارگانیسم ها و اکسیداسیون چربی ها نیاز به روش های بازدارنده و استفاده از مواد نگهدارنده به منظور جلوگیری و یا کاهش سرعت فساد پذیری این فرآورده ها می باشد، توسعه ی این فرآیند جهت افزایش عمر مفید محصولات ماهی ضروری می باشد. یکی از موادی که می تواند باعث افزایش عمر ماندگاری جهت حفظ کیفیت این محصولات شود عصاره های گیاهی هستند که یکی از منابع خوب آنتی اکسیدانی و مواد ضد میکروبی می باشند. نیاز به آنتی اکسیدان های طبیعی در صنایع غذایی، آرایشی و دارویی باعث تحقیقات علمی گسترده ای در دهه های اخیر شده است. از منابع عمده آنتی اکسیدانی طبیعی، می توان به عصاره های گیاهی مانند عصاره رزماری، گیاهان موسیر و زردچوبه و چای سبز اشاره نمود. این آنتی اکسیدان ها دارای تاثیرات مثبتی نظیر محافظت در برابر بیماری های مزمن، سرطان، دیابت، بیماری های قلبی و جهش زایی هستند. همچنین استفاده موادی نظیر آلژینات ها به عنوان فیلم و پوشش های خوراکی در فرآورده های گوشتی، بدلیل توانایی آنها در ایجاد ترکیبی با خواص ممانعت کنندگی تبخیر رطوبتی، نفوذ اکسیژن، حفظ طعم، بو و رنگ سبب افزایش در کیفیت و عمر ماندگاری آنها می شود. استفاده از آنتی ا کسیدان های طبیعی با منشا گیاهی در صنایع شیلاتی و سایر بخش های صنایع غذایی، به عنوان یک عامل موثر در به تعویق انداختن تغییرات شیمیایی و اکسایشی و افزایش عمر ماندگاری محصولات شیلاتی، اثبات شده است. با توجه به توسعه توجه عمومی به مصرف محصولات ارگانیک و مباحث مربوط به ایمنی زیستی، یکی از چالش های پیشروی صنعت شناسایی پتانسیل آنتی بیوتیکی ، آنتی اکسیدانی و پربیوتیکی گیاهان بومی دارویی می باشد.

کلیدواژه ها

فرآورده های شیلاتی، گیاهان دارویی، فساد، آنتی اکسیدان، عصاره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.