تاثیر فرهنگ و بازپروری هویت فرهنگی در معماری بومی و ضرورت انعکاس آن ها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی سقز
  • کد COI اختصاصی: SAQZAU02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا اسعدی

کارشناس ارشد ادبیات – مدرس دانشگاه و دبیر آموزش و پرورش

چکیده

بنا بر دیدگاه محققان ، فرهنگ عامل اصلی در سامان دهی و پایداری اجتماعی است که آن را می توان مجموعه ای از آداب ورسوم ، باورها ، شیوه زندگی و هم چنین شکل دهنده به محیط و زمینه ساز تحولات اجتماعی ، اقتصادی و ...دانست . بدین ترتیبمعماری خاص هر منطقه را که از فرهنگ آن منطقه نشیت گرفته و می گیرد، می توان زیر مجموعه فرهنگ به حساب آورد . معماری سنتی و گذشته بیانگر تجلی فرهنگ در این عرصه است و از روی آن می توان هویت فرهنگی و اجتماعی هر دوره و ملیتیرا به روشنی تصویر کرد. امروزه هم در بررسی مسایل اجتماعی تاثیر دو سویه فرهنگ و معماری هویداست.روش تحقیق در این مقاله به صورت تحلیلی – توصیفی بوده ، اطلاعات به صورت کتابخانه ای جمع آوری شده است . در آن با توجه به اهمیت بعد فرهنگ ، نحوه تاثیر آن و هم چنین اهمیت بازپروری هویت فرهنگی در معماری بومی و نقش مثبت آن در بهبود مسایل اجتماعی آمده است. عوامل و فاکتورهای اساسی در این راستا بیان گردیده و ضرورت انعکاس فرهنگ در معماری بومی و اهمیت احیای آن در پایداری اجتماع و توسعه آن روشن شده است که خود تعالی را در عرصه معماری رقم خواهد زد

کلیدواژه ها

فرهنگ – هویت فرهنگی – معماری بومی – اجتماع – آداب و رسوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.