بررسی مصالح رایج در پوسته ی ساختمان در اقلیم کوهستانی با رویکرد بهینه سازی مصرف انرژی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی سقز
  • کد COI اختصاصی: SAQZAU02_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان کریمی

کارشناس ارشد انرژی معماری

چکیده

در سالهای گذشته صنعت ساختمان رو به پیشرفتی ظاهری و حجمی نهاده و مصالح جدید پا به عرصهی رقابت گذاشتهاند. طبق روال چند دههی اخیر با روی کار آمدن هر مصالح جدید و سبک و شیوههای متفاوت در طراحی و اجراء، سیل عظیمی از کارفرمایان و فعالان عرصهیساختمان یدی طویل در اجراء و بکارگیری این مصالح دارند. حال سوال اینجاست که مصالحی همچون سنگ، سرامیک، کامپوزیت و ... برای اقلیماین مرز و بوم مناسب است یا خیر با توجه به اینکه پوسته ی ساختمان یکی از اصلی ترین عوامل انتقال حرارت با محیط بیرون بوده و بیشترین اتلاف حرارتی از جانب پوسته ی یابه عبارتی دیوارهای خارجی ساختمان صورت میگیرد،ساده ترین راهکار مناسب به جهت حفظ گرمای داخل و جلوگیری از اتلاف انرژی درساختمان استفاده از مصالح مناسب و اقلیمی ست که علاوه بر هزینه ی تمام شده ی کمتر، از سهولت اجرا و دردسترس بودن برای عموم افرادبهره مند باشد، در اکثر شهرهای مرکزی و غرب کشور از جمله شهرستان سقز که دارای اقلیمی سرد بوده و یا اختلاف دمای شب و روز به دلیلنبود رطوبت کافی به 51 درجهی سانتی گراد و حتی گاها بیشتر نیز میرسد اهمیت این موضوع دوچندان میشود. هدف از این مقاله تحلیل واکنشهای حرارتی مصالح مورد استفاده در نما و پوسته ی ساختمان و انتخاب مناسب ترین مصالح با توجه به اقلیم ، ظرفیت ذخیره ی گرمایی مصالح ، میزان انتقال حرارت ، سرعت انتقال حرارت و سایر پارامترهای دخیل در بحث انتقال حرارت میباشد.

کلیدواژه ها

پوسته ساختمان، آسایش حرارتی، جرم حرارتی،هدایت و سرعت انتقال حرارت،ذخیره حرارت،جنس مصالح،اقلیم کوهستانی،اختلاف دمای شبانه روز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.