توسعه سیستم کنترل فرآیند تولید جهت دستیابی به اهداف استراتژیک سازمان (مطالعه موردی شرکت سایپا)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت،اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی وصال

کارشناس ارشد مدیریت سیستم و بهرهوری، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران

محمد زارع

دانشجوی دکتری کارآفرینی،دانشگاه علوم و تحقیقات آزاد اسلامی، ایران

سیدمهدی موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد تحقیق در عملیات، دانشگاه آموزش عالی فن و دانش ساوه، ایران

چکیده

یکی از عوامل برتری سازمان ها نسبت به یکدیگر استفاده از ظرفیت حداکثری یا به عبارتی دیگر بالا بردن بهره وری در سازمان می باشد که در کلسبب بهره مندی سازمان از عواید اقتصادی می گردد. از آنجا که شاخص های بهره وری به طور مستقیم در ارتباط با اهداف استراتژیک سازمان تعریفمی گردد، شرکت خودروسازی سایپا نیز در راستای افزایش بهره وری و دستیابی به اهداف استراتژیک، پروژه هایی را تعریف و اجرایی نموده است. با توجهبه آغاز تولید خودروهای جدید در شرکت سایپا و افزایش تنوع محصول و عدم تامین به موقع قطعات توسط تامین کنندگان به دلیل مشکلات مالی، تکسورس بودن تامین کنندگان و ... سازمان شاهد تعدد و تراکم بدنه های رنگی مختلف در پشت خط مونتاژ سالن X100 بوده که سبب خالی رفتن کانوایرمونتاژ گردیده است. محققین در این پروژه ضمن بررسی مشکلات ورود و خروج بدنه ها در سالن رنگ دو شرکت سایپا، کوشیده اند از طریق تکنیک هایحل مساله از جمله کار گروهی، طوفان ذهنی، الگوبرداری، خلاقیت و نوآوری و همچنین با طراحی مناسب الگوی ورود و خروج بدنه ها در سالن رنگو مدیریت فرآیند از ظرفیت بدنه های رنگی موجود در سالن جهت خط مونتاژ دو استفاده بهینه را کسب نمایند. علاوه بر نتایج مثبت حاصل از اجرای اینپروژه، برای یک بازه یکساله در حدود 19,300,000,000 ریال سودآوری برای شرکت سایپا حاصل شده است.

کلیدواژه ها

کنترل فرایند، بهره وری، افت تولید، اهداف استراتژیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.