بررسی تنش حرارتی در کارخانه کاشی سازی بیستون با استفاده از شاخص CET

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC10_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 786
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر برزگر

استادیار گروه مهندسی بهداشت حرفه ای ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

محسن طاهری

دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

نگار آزادی

دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

علی امیدیانی

کارشناس ارشد گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

چکیده

زمینه و هدف: تنش حرارتی یکی از پارامتر های بسیار مهم در سلامت شاغلین می باشد. از طرفی وجود تنش حرارتی درمحیط کار می تواند بر راندمان و ایمنی تاثیر گذار باشد. لذا هدف از این مطالعه بررسی تنش حرارتی بر اساس شاخص CET می باشد. این مطالعه درسال 1395 در یکی از کارخانجات کاشی انجام گرفت.مواد و روش ها: در این پژوهش بعد از شناسایی واحدهای مختلف و محل قرارگیری اپراتورها ، تعداد هفت واحد کاری کلیدی انتخاب شد و سپس تعداد 75 مورد اندازه گیری در زما نهای مختلف کاری انجام گرفت .برای بدست آوردن شاخصCET ، از دماسنج گویسان، دماسنج تر و کاتاترمومتر برای اندازه گیری دمای گویسان، دمای تر و سرعت جریان هوا استفاده شد . یافته ها: مقادیر شاخص CET برای واحدهای مختلف کارخانه کاشی شامل کوره بیسکویت، کوره لعاب، خط لعاب، سورت، پرس، تهیه لعاب واسپری بترتیب 0/53(°c،7/72±)2/49(°c ،20/42±)2/78(°c،17/48±)4/98(°c ( 20/56± ،0/93(°c،18/41±)1/57(°c ( 10/45± و 1/36(°c ( 11/75± به دست آمد. بیشترین و کمترین میانگین بدست آمده برای شاخص CET به ترتیب مربوط به واحد سورت 0/53(°c ( 20/56± و واحد خط لعاب با میانگین 2/49(°c ( 7/72± می باشد. طبقحدود توصیه شده برای این شاخص آسایش حرارتی در واحدهای کوره لعاب و سورت در حد استاندارد و منطقه خنثی و واحد خط لعاب در منطقه سرد قرار می گیرند. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که واحد خط لعاب در فصل زمستان از نظر آسایش حرارتی دارای شرایط مساعدی نیست و بایستی تدابیری برای گرمایش واحد اندیشیده شود.

کلیدواژه ها

CET ، تنش حرارتی، کاشی بیستون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.