تاثیر استعمال سیگار بر شدت کاهش شنوایی در کارگران یک صنعت فلزکاری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC10_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتنا رفیعی پور

دانشجوی دکتری تخصصی، گروه مهندسی بهد اشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کمیته تحقیقات دانشجویی

مهتاب فیروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه HSE ، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

رضا گرجی

افسر HSE ، واحد HSE ، شرکت آلومینیوم اراک ایرالکو

طاهره علی نیا

استاد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

زمینه و هدف: شنوایی یکی از مهمترین حواس انسان در برقراری روابط اجتماعی است که می تواند توسط صدای صنعتی و برخی عادات فردی تحت تاثیر قرار گیرد. در مطالعه حاضر به بررسی تاثیر استعمال سیگار بر بروز کم شنوایی و شدت آن بر روی کارگران در مواجهه با صدای صنعتی بالاتر از حدود مجاز پرداخته شد.مواد و رو شها: در یک مطالعه مقطعی به بررسی تراز فشار صوت در یک صنعت فلزکاری واقع در شهرستان اراک پرداخته شد. سپس تعداد 273 کارگر مرد در معرض صدای صنعتی بالاتر از حدود مجاز به شیوه سرشماری انتخاب شدند و به دوگروه سیگاری و غیرسیگاری تقسیم شدند. کلیه افراد پس از تکمیل فرم رضایت آگاهانه و پر کردن پرسشنامه محقق ساخته به منظور دارا بودن معیارهای ورود به مطالعه، در معاینه فیزیکی سیستم شنوایی و نیز آزمون شنوایی سنجی شرکت داده شدند. از آزمون رگرسیون لجستیک رتب های برای ارزیابی ارتباط سیگار با کم شنوایی استفاده شد.یافته ها: با توجه به تغییرات 5- 15 دس یبل تراز فشارصوت، صدای صنعتی از نوع پیوسته و تراز معادل آن در حدود 89±13 دس یبل برآورد شد. میانگین سن افراد نمونه 6/ 7± 9/ 34 بدست آمد. 141 نفر) 6/ 51 %( از شرک تکنندگان غیرسیگاریو 132 نفر) 4/ 48 %( سیگاری بودند. ک مشنوایی ناشی از مواجهه با صدای صنعتی در 50 % افراد نمونه تشخیص داده شد. در این مطالعه استعمال سیگار شانس ابتا به ک مشنوایی خفیف، متوسط و شدید را به ترتیب 109 / 0، 402 / 1و 915 / 3 برابرافزایش داد که این ارتباط به لحاظ آماری معنی دار بود. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که سیگار م یتواند بر شدت کاهش شنوایی در کارگران یک صنعت فلزکاری موثر باشد. مطالعات بیشتری در زمینه بررسی تاثیر سیگار بر شدت ک مشنوایی در میان کارگران با سابقه کار بیشتر توصیه م یشود.

کلیدواژه ها

صنعت فلزکاری، سر و صدا، استعمال سیگار، کم شنوایی شغلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.