بررسی رابطه بین هوش اجتماعی با احقاق جنسی معلمان زن متاهل مدارس دخترانه
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین همایش تازه های روان شناسی مثبت نگر
- کد COI اختصاصی: NCPP03_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 588
نویسندگان
گروه روانشناسی، واحد بین المللی کیش، دانشگاه آزاد اسلامی، جزیره کیش، ایران.
گروه روانشناسی، واحد بین المللی کیش، دانشگاه آزاد اسلامی، جزیره کیش، ایران.
گروه روانشناسی، واحد بین المللی کیش، دانشگاه آزاد اسلامی، جزیره کیش، ایران.
چکیده
جرات ورزی یا احقاق جنسی، یک احساس روانی- اجتماعی نسبت به ادراک فرد و یا تفسیر شخص در مورد نحوهای که احساساتشان را در روابط زناشویی ابراز میکنند، است. در رابطه با احقاق جنسی دو دسته از تعاریف وجود دارد. یک دسته که به گونهای بیانگر رفتارهایی با هدف کسب لذت در فرد است (در جهت گرفتن لذت جنسی بیشتر و حق جنسی خود) و دسته دوم به گونهای رفتارهای اجتنابی و توانایی رد کردن آنچه که فرد در رابطه جنسی از آنها اجتناب میکند، را بیان میکند. این نوع احقاق به دنبال رفتارهای جنسی با تمرکز بر امنیت جنسی، از قبیل بارداری، ابتلا به HIV و بیماریهای جنسی مسری است. توجه به هوش اجتماعی میتواند نقش بسزایی در فهم رفتارهای جنسی و نیز میزان رضایت جنسی زوج ها داشته باشد. همچنین ارضاء صحیح جنسی میتواند با افزایش و سازگاری اجتماعی زوجها در ارتباط باشد. هداف از پژوهش حاضر شناخت عوامل مرتبط با احقاق جنسی در زنان؛ و همچنین تعیین نقش سازه هوش اجتماعی در پیشبینی میزان احقاق جنسی در زنان بود. جامعه پژوهشی معلمان زن متاهل شاغل در مدارس دخترانه شهر بندرعباس است، که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحلهای 300 نفر انتخاب شدند و به پرسشنامههای هوش اجتماعی و احقاق جنسی پاسخ دادند. دادههای جمع آوری شده با روشهای آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که بین هوش اجتماعی و احقاق جنسی ارتباط معناداری وجود دارد. نتایج پژوهش موید ارتباط هوش اجتماعی با احقاق جنسی میباشد، لذا میتوان نقش پیشبینی کنندهی هوش اجتماعی را در احقاق و یا عدم احقاق جنسی زنان، در تبیین عوامل موثر در این سازه مورد توجه قرار داد.کلیدواژه ها
احقاق جنسی-هوش اجتماعی -معلمان زن -زنان متاهلمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.