بررسی نوسانات و تغییرات تراز آب زیرزمینی دشت کاشان طی چهار دهه ی اخیر
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش ملی عرضه و تقاضای آب شرب و بهداشت، چالش ها و راهکارها
- کد COI اختصاصی: WATERIUT01_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 843
نویسندگان
کارشناس دفتر دفتر فنی و مهندسی شرکت آب و فاضلاب کاشان
معاونت مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کاشان
مدیر دفتر فنی و مهندسی شرکت آب و فاضلاب کاشان
کارشناس دفتر دفتر فنی و مهندسی شرکت آب و فاضلاب کاشان
چکیده
واقع شدن دشت کاشان در منطقه ای خشک و مجاورت با کویر از یک طرف و کاهش نزولات جوی و خشکسالی های سالیان اخیر از طرف دیگر بیانگر کم بودن و کمتر شدن منابع تغذیه کننده آبخوان میباشد. تنها منبع آبی قابل استفاده در دشت کاشان آبهای زیرزمینی میباشد که برای کلیه مصارف شرب، بهداشت، کشاورزی، صنعت و فضای سبز از این منابع استفاده میشود. بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی باعث افت شدید سطح ایستابی و درنهایت خشک شدن آبخوان می گردد. با توجه به اهمیت موضوع، به بررسی نوسانات سطح آب زیرزمینی دشت کاشان با در نظر گرفتن اطلاعات 49 حلقه چاه پیزومتری در سطح دشت در فاصله زمانی 53تا93 بصورت تازه های 10 ساله پرداخته شد. پس از ورود داده ها به سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS با روش درون یابی کریجینگ ، نقشه خطوط هم افت سطح آب زیرزمینی تهیه گردید . هیدروگراف واحد دشت نیز از سال 69تا93 تهیه گردید. نتایج نشان می دهد طی مدت 24 سال 62و12 متر افت سطح آب و میزان افت متوسط سالانه به حدود 52 سانتیمتر می رسد. همچنین حداکثر افت در طی چهار دهه ی اخیر در منطقه پل اتوبان قمصر و خزاق و بترتیب به میزان حدود 74و51 متر میباشد.کلیدواژه ها
آب زیرزمینی ، افت ، چاه پیزومتری، دشت کاشان ، سیستم اطلاعات جغرافیاییGISمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.