راهکارهای اجرایی بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها با هدف کاهش آلودگی محیط زیست

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC04_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی شمندی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

سعید رسولی جزی

استادیار دانشگاه، دپارتمان مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

مجید ریاحی

استادیار دانشگاه، دپارتمان مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

حمیدرضا عابدی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

چکیده

ساختمان ها همواره یکی از گروه های پرمصرف انرژی در کشور به حساب می آیند. همچنین به طور معمول تاسیسات سرمایشی گرمایشی درساختمان ها به خصوص در سطح موتورخانه های حرارت مرکزی بزرگترین مصرف کننده های انرژی در ساختمان ها محسوب می شوند لذا باکنترل این بخش از سیستم و به کارگیری راهکارهای ارایه شده در این مقاله می توان به مقدار زیادی در راستای بهینه سازی مصرف انرژی وکاهش مصرف سوخت پیشروی کرد. این راهکارها با رویکردی کاملا عملی و علمی، بر پایه تجربیات و استانداردهای معتبر مطرح گردیدهاست. برخی از راهکارهای مطرح شده به طور معمول در سیستم ها مد نظر قرار می گیرد اما در بسیاری از ساختمان ها نیز این نکات دیده نشدهو عموما می تواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم مصرف انرژی در این بخش را افزایش داده و عمر مفید دستگاه ها و تجهیزات را کاهشدهد. مصرف سوخت از سویی و تولید گازهای آلاینده از سویی دیگر منجر به تخریب محیط زیست شده است چراکه عدم کارکرد بهینهسیستم های سرمایشی گرمایشی در ساختمان ها علاوه بر کارکرد در راندمان پایین با تولید گازهای آلاینده نظیر CO2 و Co و NOx دستبه تخریب محیط زیست زده و تلفات جبران ناپذیری بر جای می گذارد. در بررسی های صورت گرفته استفاده از شیشه های دوجداره، منجربه کاهش 25 % مصرف انرژی در ساختمان می شود و نیز استفاده از شیرهای ترموستاتیک می تواند منجر به کاهش 20 % مصرف انرژی گردد.

کلیدواژه ها

انرژی، بهینه سازی، مصرف انرژی، محیط زیست، راهکاری های کاهش مصرف، مدیریت انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.