تاثیر اقلیم بر شکل گیری و پایداری فضای شهری و روستایی در ایران (نمونه موردی:روستای قاسم آباد قزوین)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF04_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس ارغان

استاد گروه معماری واحد مهدیشهر دانشگاه آزاد اسلامی مهدیشهر ایران

ایمان قاضی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری واحد مهدیشهر دانشگاه آزاد اسلامی مهدیشهر ایران

چکیده

شهر و اقلیم دو سیستم انسان ساخت و طبیعی است که تاثیرگذاری تنگاتنگی بر یکدیگر دارند تا آنجا که اقلیم با آسایش انسان رابطه برقرار می کند و نتیجه عواملی مانند تابش آفتاب، دما، رطوبت هوا، وزش باد و میزان بارندگی می باشد. اقلیم هر مکان جغرافیایی، شرایط مناسب و ویژه ای دارد که در عین حال محدودیتهایی را نیز در زمینه طراحی شهری به همراه دارد. شناخت دقیق اقلیم مکان مورد نظر در مقیاس کلان و خرد به شناخت توانمندیها و محدودیتهای اقلیمی موثر در طراحی و بهره برداری مناسب فضاهای شهری می انجامد. اهمیت تاثیر اقلیم بر معماری، انجام مطالعات جامعی را در زمینه سکونتگاههای انسانی و گسترش آنها و عملکردشان ایجاب می کند. بخصوصدر کشور ما که تنوع شرایط اقلیمی در آن کاملا بارز است. در این مقاله از روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و شیوه های تحقیق مرور متون، منابع و اسناد تصویری در بستر مطالعات کتابخانه ای بهره گرفته شده است و درصدد است تا نخست به مطالعه خصوصیات اقلیمی محیطی پرداخته و سپس اهمیت اقلیم و ابعاد گوناگون تاثیرگذاری آن را بر روی نحوه بوجود آمدن و گسترش شهرها و ساختار فضایی شهرها و در اینجا شهر قزوین و روستای قاسم آباد بیان دارد و نیز اهمیت اقلیم برای پایداری اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... شهر قزوین و روستای قاسم آباد را نمایان می سازد. در این مقاله خواهد شد. در بررسی اقلیم شهر قزوین از آمارها و داده های 46 ساله عناصر آب و هوایی قزوین شامل دما، رطوبت نسبی، بارش و ... ایستگاه سینوپتیک شهر قزوین که بصورت پارامترهای حداکثر، حداقل و میانگین ارایه شده و میزان ساعات تابش آفتاب و یا پوششابر، سرعت و جهت وزش باد، روزهای یخبندان و برفی و تعداد روزهای دارای غبار استفاده گردیده است.

کلیدواژه ها

اقلیم، فضای شهری، شهر قزوین، روستای قاسم آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.