ارزیابی برنامه آمایش سرزمین در ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF04_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود رحمانی

دکتری جغرافیا، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

معصومه میرعیسی یی

دانشجوی کارشناسی برنامه ریزی امایش سرزمینف دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

اکرم نوروزی

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، مدرس مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره)

چکیده

آمایش سرزمین که تلفیقی از سه علم اقتصاد، جغرافیا و جامعه شناسی است که تلفیق نظام اسکان جمعیت با ساختار فضایی فعالیتای اقتصادی اجتماعی با در نظر گرفتن ملاحظات و معیارهای اجتماعی فرهنگی براساس نظریه پایه توسعه ملی است شامل اقدامات ساماندهی و نظام بخشی به فضای طبیعی اجتماعی اقتصادی ملی یا محلی است که براساس تدوین اصلی ترین جهت گیری توسعه بلندمدت کشور در یک نگاه از بالا به توسعه ملی و تعیین بازتابها، امکانات و قابلیتها و موانع و تنگناها و تلفیق دو فرآیند فوق در برخورد با بخشهای اقتصادی و هماهنگی بین بخشی و منطقه ای می باشد. رویکرد آمایش سرزمین در همه ابعاد مکمل و برطرف کننده نارسایی های است که با قابلیت ایجاد زمینه تعامل میان سه عنصر انسان، فضا، فعالیت و ارایه چیدمان منطقی فعالیتهای در عرصه سرزمین می بایست در مراحل تدوین برنامه های توسعه و اجرای آنها بلندمدت، میان مدت، کوتاه مدت، به عنوان نگاه غالب و سند بالادست عمل نماید و آمایش سرزمین در کنار برنامه ریزی اقتصادی، ضمن تکمیل و اعتلای نظام برنامه ریزی کشور می تواند پاسخگویی بسیار از مشکلات و کمبودهای مطرح شده باشد و در نتیجه کشور به توسعه پایدار دست یابد. هدف اصلی این پژوهش بررسی آمایش سرزمین در ایران و ارایه راهکارهایی جهت بهبود وضعیت آمایش سرزمین و دست یابی به توسعه پایدار سرزمین می باشد لذا این پژوهش کاربردی بوده و روش انجام تحقیق کتابخانه ای و توصیفی تحلیلی می باشد جمع آوری داده نیز به شکل اسنادی صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

آمایش سرزمین، کاربری اراضی، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.