معرفی تجارب جهانی در مهندسی فرآیند رها سازی و برچیدن سدها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه سد و تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: DTCE04_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد ایمان شعار

شرکت مدیریت منابع آب ایران، تهران، دفتر بهره برداری از تاسیسات تامین آب

چکیده

در یک نگاه دوراندیش، فرآیند رها سازی و برچیدن عاقبتی گریز ناپذیر برای تمامی سازه های دست ساز بشر خواهد بود و مسلماایده آل آن است که پایان عمر مفید و گزینه های خاتمه دوران بهره برداری یک پروژه، در مراحل اولیه عمر طرح پیش بینی گردند.سدها نیز از این قاعده مستثنی نیستند که شاهد آن برچیدن بیش از 500 سد در قرن بیستم در سطح دنیا بوده است ولیکن برای صنعتسد سازی ایران فعلا جای این حلقه از زنجیره صنعت سد سازی خالی است و تقریبا هیچ مدرک مستند و تجربه داخلی در این خصوصدر کشور وجود ندارد. در این مقاله سعی شده است تا طبق اصول مهندسی پایدار، زیرساخت ها و مراحل فرآیند رهاسازی و برچیدنسدهای فاقد توجیه اقتصادی – فنی – زیست محیطی معرفی شده و تجارب موفق بین المللی در این مورد از دیدگاه اهداف رهاسازی وبرچیدن، عوامل موثر در تصمیم گیری، روش های مرسوم رهاسازی و برچیدن سدها و آثار مثبت و منفی برچیدن سد تا حد ممکنواکاوی شوند.

کلیدواژه ها

رها سازی و برچیدن سد، مهندسی پایدار، تجارب جهانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.