عملکرد روش چتری در تونل سازی در زمین های سست و ریزشی با نگاهی به تونل نمکلان محور آزاد راه اراک –خرم آباد قطعه 4

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه سد و تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: DTCE04_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 729
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد بهاروندی

کارشناس ارشد زمین شناسی، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص)، گروه تخصصی کربلا، موسسه علی ابن ابیطالب(ع)

چکیده

هنگامیکه تونل سازی در زمین های سست وکم عمق انجام میگیرد لازم است که تودهی سنگ و خاک موجود در سینه کارتحکیم شود. قوس چتری از جمله روشهای تحکیم زمین می باشد که بخشی یا نگهداری یک مقطع قبل از شروع حفاری نصبمی شود. هدف از قوس چتری ایجاد یک غشاء قوسی به منظور تحکیم توده سنگ و خاک اطراف تونل قبل از شروع حفاری می باشد.این روش در تونل ها با ابعاد غیر معمول، روباره های کم عمق ودر مواردی که کاهش تغییر شکل ها حایز اهمیت است، دارای مزایایقابل توجهی است. با این وجود اطلاعات اندکی از چگونگی عملکرد این روش وجود دارد. در این مقاله به بررسی چگونگی عملکرد روشچتری و تاثیر آن درتونل نمکلان پرداخته شده است. این تونل از دهانه تا طول 50 متری آن بدلیل قرار گرفتن در زمین های سست وریزشی دارای پتانسیل ریزشی می باشد، بطوریکه شروع عملیات تونل سازی با روشهای نگهداری موجود و متداول امکان پذیر نمیباشد. بدین منظور تونل به همراه پیش نگهداری چتری به طریق عددی توسط نرم افزار FLAC3D مدل سازی شد و نهایتا مشخص شد که با استفاده از این روش می توان تونل سازی را در شرایط ایمن آغاز کرد.

کلیدواژه ها

تونل سازی، زمین های سست، روش چتری، پیش نگهداری، مدل سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.