پایدارسازی زمین با استفاده از ریب و شمع به منظور برداشتن رینگ سگمنتی و تعویض براش

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه سد و تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: DTCE04_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد عجم زاده

کارشناس ارشد مهندسی معدن - گرایش مکانیک سنگ، دانشگاه تهران

احمد زارعی درمیان

کارشناس ارشد مهندسی معدن - گرایش مکانیک سنگ، دانشگاه تهران

چکیده

عملیات ساخت پروژه خط 7 متروی تهران که در حال اتمام میباشد، با استفاده از دستگاه مکانیزه انجام شده است. به منظورتعویض براش های دستگاه در زمان توقف آن قبل از محدوده قوس میدان قیام، نیاز بود تا رینگ دوم از آخرین رینگ نصب شده کهبخشی از آن داخل سپر و بخش دیگر آن در خارج سپر قرار دارد، برداشته شود. با توجه به دست خوردگی و امکان ریزش خاک در اینمحدوده، قبل از برداشت رینگ می بایست زمین اطراف آن بهسازی یا تقویت می گردید.پس از بررسی گزینه های مختلف، روش روسی (ریب و شمع) به عنوان گزینه برتر انتخاب گردید. در این روش ابتدا یک تونلپیشرو تا مقطع مورد نظر حفاری و سپس با احداث گالری های آدم رو سنگکی شکل، تاق های قوسی در دل خاک حفاری و بتن ریزیمی گردد. سپس در دو طرف این طاق ها، شمع ها حفاری و بتن ریزی می شوند. در نهایت پس از تکمیل این دو مرحله، خاک زیرینریب ها برداشته و فرایند ساخت در آنجا ادامه پیدا می کند. بدین منظور در این مقاله با مدلسازی این محدوده بر اساس شرایطژیوتکنیکی موجود، چگونگی محاسبه قطر شمع ها و ریب ها برای پایدارسازی این محدوده و روند کنترل سازهای و بررسی پایداری آنهابا استفاده از دو روش عددی و تحلیلی ارایه خواهد شد.

کلیدواژه ها

زمین، تونل، بهسازی، ریب وشمع، روش عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.