کنترل الودگی ذرات معلق محیط کار با طراحی و ساخت سیستم تهویه موضعی در تعمیرگاه معدن مس سرچشمه ک رمان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا
  • کد COI اختصاصی: CANPM05_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر صحرانورد

کارشناسی بهداشت حرفه ای مس، منطقه کرمان، سرچشمه ایران

حسین علی حکیمی

سرپرست بهداشت صنعتی مس منطقه کرمان، سرچشمه ایران

معصومه کرمی

کارشناسی بهداشت حرفه ای شرکت ایمن صنعت تهران ایران

چکیده

ضرورت انجام فرایندهای مختلف جوشکاری و برشکاری بر روی قطعات مختلف ماشین آلات معدنی نظیر بیل شاول، اتاق کامیونهای معدنی توسط روشهای مختلف جوشکاری در تعمیرگاه معدن، از دیرباز شاغلین را در معرض ذرات معلق محیط کار که به طور عمده فلزات سنگین هستند قرار می دهد . جوشکاری معمولی ترین و متداولترین طریقه اتصال دو قطعه به همدیگر بوده و امروزه قریب به 100 روش برای فرایند جوشکاری وجود دارد مواجهه با ذرات معلق در جوشکاران تعمیرگاه معدن مس سرچشمه که بصورت شغلی همه روزه در تماس می باشند می تواند در دراز مدت بر روی سلامتی آنها اثرات نامطلوبی را ایجاد نماید به منظور بررسی میزان مواجهه شغلی جوشکاران با ذرات معلق، سه شغل از بین ده شغل شناسایی شده که دارای بالاترین مدت و بیشترین غلظت بودند، شامل استاد کار، تکنسین و جوشکار درجه یک انتخاب گردیده و نمونه برداری فردی از آنها مطابق با روش توصیه شده سازمان NIOSH با روش شماره 7302 بعمل آمد. آنالیز نمونه های به دست آمده توسط روش Atomic emission spectroscopy نشان دهنده بالاتر بودن میزان تماس شاغلین با ذرات معلق فلزات سنگین منگنز، آهن و مس بود. با هدف کاهش میزان تماس شاغلین با ذرات معلق ناشی از فرایند کاری جوشکاری یک سیستم تهویه موضعی با مشخصات ذکر شده توسط انجمن تهویه صنعتی سازماان ACGHI طراحی ساخت و نصب گردید و ذرات معلق در کانون تولید، قبل از انتشار در محیط و ناحیه تنفسی شاغلین به خارج از محیط کار منتقل گردیدند اندازه گیری مجدد به روش نمونه برداری فردی بیانگر کاهش میزان مواجهه شاغلین با ذرات معلق بودند.

کلیدواژه ها

ذرات معلق جوشکاری، تهویه مکنده موضعی، مواجهه شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.