بررسی اثر بازیابی و تزریق بخار در یک نیروگاه گازی بوسیله آنالیز اکسرژی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی صنعت نیروگاه های حرارتی (گازی، سیکل ترکیبی، بخاری)
  • کد COI اختصاصی: POWERPLANT01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1758
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وهب کازرونی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، دانشگاه شیراز

غلامرضا کریمی

استادیار، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز ، دانشگاه شیراز

چکیده

دراین مطالعه بوسیله مدلسازی ریاضی به آنالیز اثر بازیابی(گرم کردن هوا پیش از ورود به محفظه احتراق به کمک گازهای خروجی از توربین) و تزریق بخار به محفظه احتراق دربهبود سیکلهای توربین گازی پالایشگاه نفت بندرعباس بر اساس مفهوم اکسرژی پرداخته شده است. اثر میزان کارآیی مبدل بازیاب بر تلفات اکسرژی و توان خالص دریافتی از سیکل، در این تحقیق بررسی گردیده است. هر چند مبدل بازیاب باعث افت فشار درهوای ورودی به محفظه احتراق میگردد ولی در نهایت منجربه افزایش راندمان اکسرژی و توان سیکل میگردد. با توجه به محدودیتهای صنعتی در استفاده از سیستم بازیاب لزوم استفاده از یک متد که در سرویس قرار گرفتن آن سرعت مناسب را داشته باشد و به لحاظ صنعتی امکانپذیر باشد اجتناب ناپذیر مینماید. متد تزریق بخار به محفظه احتراق علاوه بر داشتن این خصلتها اثر مناسبی در کنترل انتشار NOx دارد. در این مطالعه به بررسی اثر دما، فشار و دبی جرمی بخار تزریقی به محفظه احتراق بر میزان کاهش تلفات اکسرژی سیکل و افزایش توان خالص دریافتی از سیکل پرداخته شده است. افزایش دمای بخار تزریقی منجر به افزایش راندمان اکسرژی و توان خالص سیکل میگردد. افزایش دبی نیزمنجر به کاهش تلفات اکسرژی و انتشار NOx میگردد. در این مطالعه همچنین اثر فشار بخار تزریقی نیز بررسی گردیده و در نهایت به بررسی اثر توام بازیاب و تزریق بخار پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

آنالیز اکسرژی، توربین گازی، صرفه جویی انرژی، مطالعه پارامتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.