تاثیر زبان ذهن بر نورون های آیینه ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در روانشناسی، مشاوره و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYCHO03_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمداحسان تقی زاده

دانشیار و عضو هیات علمی-تهران، خیابان آفریقا،بالاتر از میرداماد،نبش کوچه آناهیتا،ساختمان پزشکان آناهیتا،پلاک ۱۸۲،واحد۱۴، طبقه۴

مجتبی بیگدلی شاملو

دانشجوی ارشد روانشناسی و عضو بنیاد ملی نخبگان- تهران، خیابان آفریقا،بالاتر از میرداماد،نبش کوچه آناهیتا،ساختمان پزشکان آناهیتا،پلاک۱۸۲،واحد۱۴، طبقه۴

چکیده

شبیه سازی یک مسیر برای تمرین و یادگیری است که می توان با بسیاری از رشته و کارآموزان تعامل برقرار کنند .این روش درمانی (و نه یک تکنولوژی) به جایگزین و تقویت تجربیات واقعی با آنهایی که هدایت، اغلب همه جانبه در طبیعت، که بیرون کشیدن یا تکرار جنبه قابل توجهی از دنیای واقعی در یک مدل کاملا تعاملی است. در گذشته، رابطه بین نظریه های سنتی یادگیری در روان شناسی و نظریه های نوروفیزیولوژی نبود. اما به تازگی یافته های نو در علوم عصب شناسی برای پدیده های یادگیری گاه پیچیده، مانند یادگیری مشاهده ای، مکانیسم های عصبی نسبتا ساده ای کشف کرده اند که یکی از آن ها نورون های آیینه ای است. این نورون ها نشان می دهند که مغز چگونه فعالیتی را که ما انسان ها مشاهده می کنیم در خود ثبت می نماید و انجام آن فعالیت را در همان لحظه یا در آینده آسان می سازد. نقش این نورون ها آن است که، در تعاملات اجتماعی، عمل فرد مشاهده کننده را با عمل فرد مورد مشاهده مطابقت می دهد و از این طریق به فرد مشاهده کننده کمک می کند تا از طریق همسو نمودن رفتار خود با رفتار فرد مورد مشاهده آن رفتار را بفهمد. در مورد منشا نورون های آیینه ای سه دیدگاه وجود دارند: (1) دیدگاه تکاملی که وجود نورون های آیینه ای را بخشی از سازگاری می داند که در طول عمر نوع جاندار در او تکامل یافته است، (2) دیدگاه تداعی که بر توانایی ذاتی در شکل دهی به نورون های آیینه ای با تاکید بر تجربه استوار است، و (3) دیدگاه اندیشه - عمل که طبق آن تصوری که ما از بازخوردهای حسی مرتبط با یک عمل می سازیم اساس اجرای درست آن عمل است روانشناسی شناختی با تکیه بر تجربه توانسته است قفل های بسیاری را از مغز و ذهن انسان بگشاید و به برکت شناخت مغز و کارکردهای آن اطلاعات با ارزشی درباره ریشه های رفتار آدمی به دست دهد که می تواند به استفاده بهینه از مغز، معالجه آسیب های مغزی و طراحی الگوهای مصنوعی از روی مغز کمک کند . امروزه مغز دیگر جعبه سیاه تلقی نمی شود و بشر نه فقط به درون آن دسترسی دارد، بلکه می تواند در آن مداخله کند. مداخله در مغز به صور مختلف صورت می گیرد.

کلیدواژه ها

زبان ذهن، شبیه سازی، مدارهای مغزی، نورون های آیینه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.