بررسی تطبیقی سرشت و منش، ناگویی خلقی و جو عاطفی اجتماعی در دختران اقدام کننده به خود کشی و افراد بهنجار
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در روانشناسی، مشاوره و علوم رفتاری
- کد COI اختصاصی: PSYCHO03_203
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 560
نویسندگان
دانشجوی روانشناسی عمومی، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران
دانشجوی روانشناسی بالینی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
چکیده
هدف پژوهشی حاضر بررسی تطبیقی سرشت و منش، ناگویی خلقی و جو عاطفی اجتماعی در دختران اقدام کننده به خود کشی و افراد بهنجار است. روش، در این مطالعه علی مقایسه ای نمونه آماری این پژوهش شامل 70 نفر از دختران اقدام کننده به خود کشی و افراد بهنجار( 35 نفر از دختران اقدام کننده به خود کشی و 35 نفر بهنجار) شهرستان گرگان در پاییز 1395 که پرونده ی آنان در اورژانس بیمارستان های سطح شهر ثبت گردیده، به روش غیرتصادفی قضاوتی انتخاب شدند. از شرکت کنندگان خواسته شد تا به پرسشنامه های پرسشنامه ی سرشت و منش کلونینجر (TCI) ، جو عاطفی خانواده برن و مقیاس ناگویی خلقی تورنتو (TAS) پاسخ دهند. داده ها با استفاده از روش آزمون ضریب تحلیل واریانس چند متغیره(MANOVA )مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن است که در مجموع بین دشواری تشخیص احساسات، دشواری توصیف احساسات، از مولفه های متغیر ناگویی خلقی و نوجویی، پاداش وابستگی، پشتکار، خودهدایتی، خودفراروی، همکاری از مولفه های متفیر سرشت و منش و در تجربه های مشترک، تشویق کردن از مولفه های متغیر جو عاطفی در دو گروه زنان در دختران اقدام کننده به خود کشی و افراد بهنجار با توجه به تحلیل واریانس یک راهه در متن مانوا تفاوت معناداری در سطح (P< 0.001) وجود دارد. با توجه به نتایج تحقیق به طور کلی می توان بیان نمود که از اقدام به خود کشی در طول مجموعه ای از عوامل خانوادگی، شخصیتی و خلقی رخ می دهد که توسط یک عامل راه انداز شروع می گردد و در همین جهت پایش آن بایستی بطور همه جانبه انجام گردد.کلیدواژه ها
سرشت و منش، ناگویی خلقی، جو عاطفی اجتماعی، خود کشیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.