تطبیق رهیافت های مفهومی فرم معماری رایانه ای به الگوهای پایه در شکل گیری نماهای نوین

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF04_538
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه شعبان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد قزوین

اصغر ساعدسمیعی

دانشیار دانشگاه هنرهای زیبا تهران و دانشگاه آزاد قزوین

چکیده

با افزایش کاربرد رایانه ها،معماری خود را در میان کثرت کاربرد های ممکن یافته است. شیوه ی استفاده از رایانه ها در نماهای معماری امروز مبهم *، ضمنی† و اغلب قراردادی است. طراحان مایل به مفهوم سازی موجودیت نرم افزارها یا روندساده ی کاربری آن ها هستند و تنها با وارد کردن،دستکاری، ذخیره و چاپ از این سامانه ها استفاده می کنند. اغلب نظریه های فرم در نما و طراحی صرفا برای اهمیت حضور و شرکت در اشتیاق تبعیت از شیوه ی دیجیتالی رایج به نمونه هایمحاسباتی ترجمه می شوند. چنین شرایطی موجب اغتشاش،سوء تفاهم و تناقض برای دانشجویان و حرفه مندان در مورداستفاه ی مناسب از رایانه در معماری نما و طراحی می شود. در طراحی ساختمان، نما هم از حیث زیباشناسانه و ظاهری و هم از نقطه نظر بازده انرژی بخش مهمی محسوب می شود.نما واسطه ای ایست میان درون و بیرون بنا و طراحی آنباید به عنوان موضوع محوری در مقوله طراحی ساختمان هایی با بازده بالای انرژی در نظر گرفته شود. مباحثی که در حال حاضر در توسعه فناوری های مرتبط با نما مطرح می شود: شامل انرژی، راحتی کاربر، نوآوری و خلاقیت، انطباق با وضع موجود و... مستلزم جستجو برای راه حل جدید در طراحی نما می باشد..طراحی نما با فرم های نوین و با استفاده ازرهیافتهای مفهومی معماری رایانه ای ، می تواند پاسخی باشد به طراحان در زمینه شکل گیری ساختمان پویا و جذاب برای ساکنین و شهر . این تحقیق محتوای نظری مناسبی را برای تجربه پذیری ،اکتشاف و ساخت فرم های نما مبتنی بررایانه در چالش با پیش فرض های متداول در فرم های ایجاد شده در معماری رایانه ای ارایه می کندو با به کار گیری نظریه های فرمی و محاسباتی ،نگارنده پلی نظری میان بنیان های گذشته و بالقوه آینده ارایه می کنداین پژوهش برخی از مسیرهای جایگزین با رویکرد سنتی تولید فرم در نما سازی بناهای معماری را ارایه کرده که بررسی های نظری را بااجرای عملی آنها کنار هم نشانده است. در این کتاب برخی پندارها ی مهم در پرتو ارزش فرمی و محاسباتی ؛مانند اغراق،دورگه سازی ،کنتیک،تا شدگی و تابیدگی بررسی شده اند. هر پنداره از منظرهای مختلف تاریخی ،محاسباتی یا فلسفی مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

معماری رایانه ای، نماهای نوین، الگوهای فرمی، ترادیس فرمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.