تاثیر انقلاب صنعتی در عصر مدرن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF04_492
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 15182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری موسسه غیرانتفاعی ارم شیراز

علی شاطرزاده

دکتری شهرسازی از آکادمی دولتی خییکس روسیه

چکیده

انقلاب صنعتی،یکی از بزرگترین دگرگونی های تاریخ بشر است که در قرن هجدهم میلادی با تولید انبوه کالاها و افزایش بازده نیروی انسانی آغاز گردید.البته زمینه اصلی انقلاب صنعتی را تفکرات فلسفی،علمی سیاسی و دینیموجود در قرن 16 و 17 میلادی فراهم آورده بود.واژه ی انقلاب به دگرگونی های ناگهانی اطلاق می شود، در حالی که این تحولات صنعتی به هیچ وجه ناگهانی نبودند. حتی بعضی از محققین تنها این تحولات را مختص به صنعت نمی دانند ومعتقدند که این تحولات دارای جنبه های اجتماعی و فکری نیز بوده اند این انقلاب بر خلاف نامش و مانند هر تحول تاریخی طبعا روندی بطی داشت. در واقع انقلاب صنعتی نخست در انگلستان آغاز گردید و سپس به سایر کشورهای جهانگسترش یافت،یعنی انگلستان به عنوان الگویی برای سایر کشورها مطرح گردید.این دنیایی است بسیار متفاوت از زندگیعمدتا روستایی که پیش از صنعتی شدن چیرگی داشت و نیز دنیایی است که هنوز هم انقلاب صنعتی دارد به آن شکل می دهد.انقلاب صنعتی با دگرگونی های اساسی که در وهله ی اول در اواسط قرن هجدهم در انگلستان و با کمی تاخیر درسایر ممالک اروپا درزمینه: افزایش جمعیت، افزایش تولیدات صنعتی و ماشینی شدن سیستم های تولیدی اتفاق افتاد مشخص می شود. شرط اصلی رشد آن نیز دگرگونی در اوضاع و احوال اقتصادی کشورهای اروپایی بود. صنعت انگلستان حالتی روستایی داشت و از اواسط قرن هجدهم آخرین دوره ی صنعت روستایی انگلستان نیز از میان رفت.انقلابصنعتی،دوره ی تحولات بسیار مهمی در تاریخ انگلستان بود و آنچه انقلاب صنعتی را در اروپا شاخص کرد،شکل گیری تکنولوژی و به تبع آن فرآورده های صنعتی بود که پیکره شهرها را به کل دگرگون کرد.با توجه به ماهیت موضوع، هدف از این پژوهش بررسی تحلیلی-توصیفی تاثیر انقلاب صنعتی در عصر مدرنیته می باشد

کلیدواژه ها

انقلاب صنعتی، مدرن، روستا، معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.