ارزیابی حس تعلق به مکان در فضاهای عمومی شهری مورد مطالعه : منطقه 2 شهر رشت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF04_369
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 878
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر شکرگزار

عضو هیات علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه گیلان

ایرج شاکرنیا

عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه گیلان

سیده زهره جلالی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه گیلان

چکیده

حس تعلق به مکان را میتوان رابطهای عاطفی و پر معنا بین شخص و مکان توصیف کرد، پیوند یا احساسی که مردم آن مکان را به عنوان قرارگاهی برای بازگشت بدان ارزشمند بدانند.در حقیقت احساس تعلق به مکان شاخصی است که از طریقآن میتوان میزان متمایز بودن آن مکان را برای مردم، نسبت به دیگر مکانها سنجید. پژوهشگران نیز مهمترین عامل در شکلگیری تعلق خاطر ساکنان یک بافت محلهای را تجربهها و خاطرههایی میداند که انسان از تعامل با هم نوعان خود در آنبافت به دست آورده است. بنابراین با درنظر گرفتن اهمیت موضوع این پژوهش به ارزیابی حس تعلق به مکان در فضاهای عمومی شهری منطقه 2 شهر رشت می پردازد. نوع تحقیقبا توجه به ماهیت کاربردی و براساس روش تحقیق توصیفی- پیمایشی است. نتایج پژوهش نشان داد که اکثریت شهروندان به میدان شهرداری و سبزه میدان رشت احساس دلبستگی دارند. میدان شهرداری رشت در واقع هویت شهری شهر رشت محسوب میشود و شهروندان خاطرات خوبی از این مکان دارند. ساختار و طراحی میدان شهرداری و سبزه میدان بگونهای بود که احساس آرامشی را برای شهروندان، بیننده، رهگذران، گردشگران و... به ارمغان میآورد. از طرفی پیادروهای مکانهای مختلف منطقه 2 شهر رشت مناسب پیاده روی نیست. خیلی از جامعه آماری اظهار داشتند که پیاده روهای منطقه 2 به لحاظ زیربنایی، ساختاری، بصری و منظری شهری مناسب نیستند. در پیاده روها باید به عنصر مهم ایمنی توجه شود که در بسیاری از موارد مشاهد نمی شود.

کلیدواژه ها

حس تعلق، مکان شهری، فضاهای عمومی، منطقه 2 رشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.