ایجاد شاخص های کیفیت زندگی بر اساس اصول شهر زیست پذیر در خیابان هوانیروز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF04_368
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شعله فیاضی

پژوهشگر دوره تحصیلات تکمیلی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

فرشته نویدی مجد

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

بابک فدوی انبیایی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

چکیده

توسعه روزافزون جمعیت شهری و جایگزینی رویکردهای کیفی به جای توجه به استانداردهای کمی باعث طرح موضوعاتی نظیر کیفیت زندگی شهری و زیست پذیری شهری شده است که در مقیاس ها، قلمروها و ابعاد مختلف قابلبررسی است. در سال های اخیر با توجه به توسعه شهر نشینی و رشد فزاینده جمعیت شهرها و توجه به سنجش وضعیت موجود شهرها و محلات)لطفی69-68:1388 اهمیت فراوانی یافته است و از طرفی دیگر مطرح شدن رویکرد و نظریه توسعه پایدار به جای دیدگاه های کلان اقتصادی و خرد کالبدی )مهدیزاده294:1382 موضوعات کیفیت زندگی و شهرزیست پذیر مورد توجه جدی قرار گرفته اند. با توجه به توسعه های متعدد شهرک مانند در غرب تهران به خصوص در منطقه 22 ، لزوم سنجش و ارزیابی این نوع از سکونتگاه ها و توجه به روانشناسی محیط ضروری به نظر میرسد. از جمله اینشهرک ها میتوان به شهرک گلستان )شهرک راه آهن( واقع در شرق دریاچه چیتگر اشاره کرد که دارای دو محور اصلی خیابان هوانیروز و خیابان امیر کبیر می باشد. این دو خیابان با توجه به مرکزیت دسترسی این شهرک دارای دو بافت کاملامتفاوت با یکدیگر هستند به طوری که خیابان امیر کبیر بافتی متنوع و جاذب جمعیت می باشد در نتیجه تبدیل به بافتیسرزنده گردیده، بر خلاف آن خیابان هوانیروز از نظر تراکم و تعدد کاربری دارای ضعفی اساسی است که منجر به دفع تراکم جمعیت در سا عت های مختلف شبانه روز به ویژه در شب ها می گردد همین عامل از فاکتورهایی مانند امنیت، سرزندگی ودیگر عوامل این خیابان کاسته و تاثیر نا مناسبی بر روی بافت شهرک گلستان نیز می گذارد. هدف از انجام این پروژه به وجود آوردن شرایطی بر مبنای زیست پذیری در خیابان هوانیروز می باشد

کلیدواژه ها

شاخص سازی، کیفیت زندگی، شهر زیست پذیر، خیابان هوا نیروز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.