بررسی عددی رسوب در پشت مخزن سد شهید کاظمی بوکانبا استفاده از مدل HEC-RAS
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: CEUCONF04_334
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 907
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه های هیدرولیکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، ایران
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، ایران
چکیده
پدیدهی رسوبگذاری نقش مهم و تاثیرگذاری در امر طراحی هیدرولیکی و در نظر گرفتن حجم مخازن سدها و همچنین عمر مفید این مخازن دارد. از اینرو همواره شبیهسازی عددی جریانهای انتقال رسوب از اهمیتویژهای برخوردار بوده است و از طرفی روشهای عددی و تجربی به جهت سادگی کار و هزینههای کم و دقت قابل قبول، از لحاظ اقتصادی نیز قابل توجیه میباشند. هدف این تحقیق بررسی پروفیل رسوب در مخزن سدشهید کاظمی بوکان، با نرم افزارHEC-RASمیباشد. این نرم افزار قابلیت تحلیل فرآیند رسوب، فرسایش وکیفیت را دارا است. لذا برای شبیهسازی یکبعدی جریان و رسوب و تغییرات نیمرخ طولی بستر رودخانه ومخازن در اثر رسوبگذاری و فرسایش برای دورههای طولانی مدت مناسب میباشد. در این تحقیق برای آمادهسازی مدل، از حجم زیادی اطلاعات، شامل نقشهی توپوگرافی رودخانهی زرینه رود با مقیاس 1:5000 مشخصات مقاطع رودخانه در بالادست محل احداث سد، آمار مربوط به دبی روزانهی رودخانه، دبی رسوب، دانهبندی مواد بستر و دیگر اطلاعات مورد لزوم استفاده گردیده است. پس از مدلسازی و اجرای آن توسط نرمافزارHEC-RASمشاهده گردید که رسوبگذاری در بالادست سد شهید کاظمی آغاز و تا نزدیک محور ادامه پیدا میکند و میزان متوسط رسوب معلق رودخانه در حدود 380 تن در روز بهدست میآید که با در نظرگرفتن بار کف، بار کل ذرات رسوبی به رودخانه که وارد مخزن میشود، به طور متوسط برابر 760 تن در روز بهدست میآیدکلیدواژه ها
رسوبگذاری در مخزن، سد شهید کاظمی، برآورد رسوب/HEC-RASمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.