بررسی رفتار تیرهای عمیق بازشودار با کمک روش اجزا محدود

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF04_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 570
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم خلیل زاده

استادیار گروه مهندسی سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

فاطمه رحیمی

دانشجوی دکتری مهندسی سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

سینا فراهانی

دانشجوی دکتری مهندسی سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

چکیده

تیرهای عمیق به عنوان یکی از اعضای مهم در سازههای بتن مسلح مطرح هستند. در این اعضا به دلیل دارا بودن نسبت دهانه برشی به ارتفاع کم، بارها با یک مکانیزم خرپایی به تکیهگاهها منتقل میشود. گسیختگی این تیرها غالبا از نوع برشی با شکلگیری ترکهای قطری میباشد. به دلیل شرایط معماری و تغییر در عملکرد سازه، تعبیه بازشو در مواردی غیر قابل اجتناب میباشد که باعث کاهش ظرفیت نهایی عضو میشود. با توجه به اینکه در این زمینه تحقیقات کمی صورت گرفته؛ مطالعات بیشتر در این زمینه امری ضروری به نظر میرسد. در این مقاله تیرهای عمیق بتن مسلح دارای بازشو با استفاده از نرمافزار اجزای محدود Abaqus به صورت سه بعدی مدلسازی شدهاند. برای این منظور، مدلسازی المانهای بتنی با استفاده از مدل آسیب - خمیری و مدلسازی آرماتورهای فولادی با استفاده از تیوری خمیری کلاسیک انجام شده است. مقایسه نتایج حاصل از تحلیل عددی با نتایج آزمایشگاهی نشان دهنده صحت نتایج مدلسازی میباشد. همچنین با انجام تحلیل های مشخص، تاثیر عوامل مختلفی از جمله اندازه و محل بازشو و تاثیر اندازه مش بندی روی مقاومت برشی تیرعمیق مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که قرار گرفتن بازشو خارج از دهانه برشی، بهترین حالت برای محل قرارگیری بازشو است.

کلیدواژه ها

تیر عمیق، بازشو، مقاومت برشی، بار نهایی ترک خوردگی، مش بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.