بررسی آزمایشگاهی تاثیر آلودگی شیرابه زباله های شهری بر رفتار خاک های فروریزشی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: CEUCONF04_185
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 743
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ژیوتکنیک، دانشگاه صنعتی شاهرود
دانشجوی کارشناسی ارشد ژیوتکنیک، دانشگاه صنعتی شاهرود
استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
خاکهای فروریزشی جزء خاکهای مساله دار هستند که تحت تنش یکسان، با افزایش درصد رطوبت میزان کاهش حجم بسیار زیادی از خود نشان می دهند. هدف از این پژوهش ارزیابی پتانسیل رمبندگی این خاک ها در اثر اشباع شدگیناشی از نفوذ آلاینده هایی از قبیل شیرابه ها به خاک است. بدین منظور از خاک لسی منطقه کلاله استان گلستان که خاصیت شدیدا فروریزشی دارد در این پژوهش استفاده گردید. همچنین برای بررسی اثر شیرابه از شیرابه طبیعی تهیهشده از مرکز دفن زباله مشهد در آزمایش ها استفاده گردید و سپس به بررسی خواص خمیری و رفتار فروریزشی خاک های آلوده به شیرابه پرداخته شد. آزمایش فروریزش در شرایط اشباع با شیرابه طبیعی انجام شد و با آب مقایسه گردید.همچنین تاثیر درصد آلودگی بر میزان فروریزش خاک بررسی شد، بدین صورت که نمونه های خاک با درصد های وزنی 510 و 15 درصد از شیرابه های طبیعی آلوده شده و آزمایش فروریزش بر روی نمونه های آلوده انجام شد. نتایج آزمایش ، ها نشان می دهد که شیرابه طبیعی نسبت به آب فروریزش بیشتری را در خاک ایجاد می کند که دلیل آن اسیدی بودنشیرابه طبیعی استفاده شده در آزمایش است. در رابطه با تاثیر درصد آلودگی بر میزان فروریزش نتایج نشان می دهند که با افزایش درصد شیرابه طبیعی میزان فروریزش خاک افزایش یافته است. تاثیر زمان نیز بر میزان فروریزش خاک های آلوده به شیرابه طبیعی بررسی شد و مشاهده شد که بعد از گذشت 30 روز از زمان آلودگی، شیرابه باز هم باعث افزایش فروریزش در خاک شده و با افزایش درصد شیرابه میزان فروریزش خاک افزایش یافته است.کلیدواژه ها
فروریزش، خاک فروریزشی، شیرابهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.