نقش تسهیلات بانکی در توسعه گردشگری شهرستان لنجان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF04_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس ارغان

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری – واحد سمنان – دانشگاه آزاد اسلامی – سمنان– ایران

ملیکا برقی

دانشجوی رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری مقطع کارشناسی ارشد – دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال

شیرین عباس تباربزرودی

دانشجوی رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری مقطع کارشناسی ارشد – دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال

چکیده

فعالیتهای گردشگری ارتباط تنگاتنگی با فعالیتهای اقتصادی و بهویژه با میزان اعتباری که بانکها در رابطه با فعالیتهای گردشگری تخصیص میدهند، دارد، چرا که بدون در نظر گرفتن اعتبارات و اعطای تسهیلات بانکی،بخش گردشگری توسعه نخواهد یافت. شهرستان لنجان و به تبع آن منطقه برنجگان نمونهای از مناطق مذکور میباشد. تمامی سیستم بانکی و ارایه خدمات در محدوده مورد مطالعه در شهر باغبادران متمرکز شده است. دراین شهر بانکهای عامل و موسسات مالی و اعتباری گشایش یافته و تمامی شعب بانک تحت نظر حوزههای خود در شهرستان قرار دارند. نکته قابل تامل این میباشد که با توجه به پایین بودن جمعیت منطقه و ضعیفبودن سطح درآمد ساکنان، تمامی شعب بانکهای عامل دارای درجه پایین 4 و 5 بوده که به این ترتیب حدود اختیارات شعب و حوزه آنها از لحاظ منابع، مصارف و ساختار به مراتب از شعب درجه 1و2و3 پایین تر میباشد. با توجه به بررسیهای صورت گرفته در کلیه شعب بانکهای عامل بیشترین تسهیلات پرداخت شده در قالب این موارد میباشد :وامهای تکلیفی معرفی شده از جهاد کشاورزی که حالتی مصرفی دارد، وامهای زودبازده،)SME(کشاورزی و دامداری، صنعت، خدمات، فروش اقساطی سرمایه در گردش. از لحاظ درصد پرداخت تسهیلات به عقود مختلف نیز بدین شرح میباشد: خدمات 55 درصد،کشاورزی و دامداری 20 درصد، زودبازده 12 درصد، صنعت 10 درصد، فروش اقساطی سرمایه در گردش 8 درصد. با بررسیهای صورت گرفته ازسرفصلهای موجود در بانکهای عامل منطقه ، بیشتر این مصارف جهت خرید دستگاههای راهسازی بوده است. به همین دلیل میباشد که این شهرستان، فاقد هتل بوده و تنها دارای یک مسافرخانه درجه سه میباشد. ضمنا رستورانها و مراکز پذیرایی متعدد و مناسبی نیز در این شهرستان وجود ندارد و این امر باعث عقبماندگی منطقه و مهاجرت ساکنین و سرمایهگذاری آنها در خارج از آن میشود.

کلیدواژه ها

مشارکت تسهیلات بانکی / گردشگری / شهرستان لنجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.