بررسی زمینه های اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی از طریق ایجاد تشکلهای تعاونی در استان سمنان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF04_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس ارغان

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری – واحد سمنان – دانشگاه آزاد اسلامی – سمنان – ایران

نیره باغبان

دانشجوی رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری – دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال – ایران

نیره دریاباری

دانشجوی رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری – دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال – ایران

چکیده

تحقیق حاضر به بررسی زمینه های اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی از طریق ایجاد تشکلهای تعاونی در استان سمنان پرداخته است.هدف تحقیق، تعیین زمینههایی است که اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی از طریق تشکیل تعاونیها در استان بررسی می گردد.با توجه به ماهیت موضوع از روش تحقیق پیمایشی (زمینه یاب) استفاده شده است. این روش وسیله ای جهت کسب اطلاعات می باشد. در روش پیمایشی علمی، هدف جمع آوری اطلاعات، چگونگی نگرش افراد راجع به پدیده های اجتماعی است. این روش کمک زیادی به محققین علوم اجتماعی جهت آزمون فرضیه های تحقیقاتشان می کند.در این نوع تحقیقات، محقق در اجرای طرح، متغیرها را دستکاری نمی کند و یا برای وقوع رویدادها شرایطی را به وجود نمی آورد. در واقع این نوع تحقیقات شامل وقایعی است که قبلا0 اتفاق افتاده اند و ممکن است به وضعیت زمان حال ارتباط داده شوند.روش تحقیق پیمایشی مانند تحقیق برآوردی یا تحقیق ارزشیابی از نوع پژوهش توصیفی است. در این روش، جمعآوری اطلاعات به طور مستقیم از افراد مطرح می باشد.جهت نیل به این منظور، نمونه 600 نفری از فارغ التحصیلان و دانشجویان ترم آخر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در رشته ها و مقاطع مختلف تحصیلی در سطح استان سمنان به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای برگزیده شدند.سپس جهت جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ای حاوی 15 سوال پاسخ بسته، بین نمونه منتخب توزیع و اجرا شد و اطلاعات گردآوری شده با کدگذاری های مربوطه، توسط برنامه کامپیوتری (نرم افزار) Excel و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.شاخص های آماری مورد استفاده جهت بررسی فرضیه ها، بر اساس دو روش آمار توصیفی و استنباطی یعنی 2 جدول توزیع فراوانی، نماگر، اندازه گیری گرایش به مرکز و پراکندگی از مرکز، آزمون کای اسکویر ((X برای تک تک سیوالات پرسشنامه به منظور تعیین برازش فراوانی های مشاهده شده و قابل انتظار و آزمون (t (جهت تایید یا رد فرضیات صورت گرفت.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.