اثر بار ثقلی بر رفتار اتصال دال تخت به ستون تحت بار جانبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF04_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سرحدی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی شیراز،

محمدامیر نجفقلی پورحقیقی

استادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی شیراز

سیدمهدی دهقان بنادکی

استادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی شیراز

چکیده

سیستم دال تخت به ستون به دلیل مزایای اقتصادی, معماری و فنی، مورد توجه قرار گرفته است. بزرگترین عیب این سیستم، خطر گسیختگی برش پانچ در اتصالات دال تخت به ستون ناشی از انتقال برش و لنگر نامتعادل است. بر اساسآزمایش های انجام شده در منابع، مقدار جابجایی نسبی جانبی قابل تحمل توسط قاب های بتنی با دال تخت تابع میزان بار ثقلی وارد بر اتصال می باشد. بر این اساس در پژوهش حاضر با استفاده از تحلیل استاتیکی غیرخطی بار افزون در نرم افزارABAQUSبه ارزیابی این پدیده بر رفتار اتصال دال تخت به ستون پرداختهشده است. اتصال موردمطالعه بدون آرماتور برشی و تحت همزمان بار ثقلی و بار جانبی میباشد. در ابتدا روند طی شده جهت صحت سنجی مدل اجزا محدود توسط مقایسه نتایج بدست آمده با نتایج آزمایشگاهی ارایه شده است. پس از صحت سنجی نتابج نمونه اولیه با نتایجآزمایشگاهی، دو مدل با شرایط هندسی مشابه و بارگذاری ثقلی متفاوت به منظور بررسی اثر بار ثقلی بر رفتار اتصالات مدلسازی گردید. نتایج نشان میدهد که با افزایش بار ثقلی ظرفیت باربری جانبی وجابهجایی جانبی اتصال کاهش مییابد

کلیدواژه ها

اتصال دال تخت به ستون، برش پانچ، تحلیل اجزا محدود، ظرفیت باربری جانبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.