بررسی تاثیر میراگرهای فلزی نواری بر رفتار هیسترزیس اتصالات تیر به ستون فلزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF04_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جلالی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

مسعود ریوفی

عضو هیات علمی دانشکده فنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

چکیده

بعد از آسیبهای جدی که در اتصالات تیر به ستون فولادی در حین زلزلههای دو دهه اخیر صورت گرفت، سیستمهای متفاوتی برای جلوگیری از این عمل توسط محققان پیشنهاد شدند که از جمله آنها میتوان به سیستم کاهش سطح مقطع در بال و یا جانتیر و استفاده از سخت کنندههای خارجی در اتصال، اشاره کرد. مکانیزم این سیستمها، دور کردن نقطه تشکیل مفصل پلاستیک ایجاد شده در حین زلزله از چشمه اتصال است. البته نیاز به ذکر است که اگرچه این سیستمها از شکست ترد اتصال و فروریزش سازهناشی از آن جلوگیری میکنند، اما آسیبهای جدی به اعضای سازهای اصلی وارد میشود و نیاز به تعویض این قطعات میباشد. در این پژوهش میراگر تسلیمی نواری با نوارهای یکنواخت و غیر یکنواخت )دمبلیشکل، مخروطی و ساعت شنی( در اتصال تیر به ستون نصب شده و رفتار هر یک از این اتصالات با یکدیگر و همچنین با اتصال خمشی صلب مرسوم مقایسه میشوند. هدف از بهکار بردن این میراگرها، کاهش نیروهای ورودی به سازه و استهلاک این نیروها توسط میراگر، همچنین متمرکز ساختن تنشها وکرنشهای پلاستیک در این قطعه و جلوگیری از آسیب دیدن اعضای سازهای اصلی میباشد. طبق نتایج به دست آمده از این تحقیق، اتصالات دارای میراگرهای تسلیمی نواری غیر یکنواخت توانایی فراهمسازی سختی، مقاومت و شکلپذیری مورد نیاز برای مقابله با بارهای جانبی شدید را دارا بوده و استفاده از میراگر با شکل نوار مناسب ضمن تامین ظرفیت استهلاک انرژی بالا، از آسیب دیدن قطعات سازهای اصلی نیز جلوگیری میکنند

کلیدواژه ها

سازههای فولادی، اتصال تیر به ستون، رفتار هیسرزیس، میراگر فلزی تسلیمی نواری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.