مدلی بهبودیافته از الگوریتم کلونی زنبور عسل مصنوعی مبتنی بر تکنیک خوشه بندی -kمیانگین
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پردازش سیگنال و سیستم های هوشمند
- کد COI اختصاصی: SPIS02_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1499
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سیستم های هوشمند،گروه علوم کامپیوتر، دانشگاه سیستان و بلوچستان ، زاهدان
استادیار و مدیر گروه، گروه علوم کامپیوتر، دانشگاه سیستان و بلوچستان ، زاهدان
چکیده
با توجه به کاربردهای الگوریتم های تکاملی از جمله الگوریتم کلونی زنبورعسل مصنوعی (ABC) در حوزه های مختلف علوم مهندسی، تلاش برای بهبود عملکرد این دسته از الگوریتم ها همواره مورد توجه بوده است. الگوریتم ABC بر اساس رفتار کاوشی جمعیتی از زنبورها برای یافتن منابع غذایی بنا نهاده شده و کارایی آن در حل بسیاری از مسایل بهینه سازی اثبات شده است. این الگوریتم در اکتشاف به خوبی عمل کرده اما از نظر بهره برداری نامطلوب بوده و از سرعت پایین همگرایی رنج میبرد. به منظور بهبود عملکرد الگوریتم مذکور، در این تحقیق از یک تکنیک داده کاوی به نام k- میانگین جهت بهره برداری موثرتر از اطلاعات نهفته در جمعیت جواب ها استفاده می شود. بعبارت دقیق تر، از تکنیک k- میانگین در فاز زنبور دیدهبان جهت تولید جواب های کاندید جدید استفاده شده و سپس جواب های جدید با رویکردی نخبه گرا به جمعیت اضافه می شوند. عملکرد الگوریتم پیشنهادی را که CABC می نامیم بر روی شش تابع محک شناخته شده مورد ارزیابی قرار داده ایم و نتایج بدست آمده از آن را با نتایج الگوریتم ABC استاندارد و سه نسخه بهبود یافته آن مقایسه کرده ایم. نتایج حاکی از آن است که الگوریتم پیشنهادی از سرعت همگرایی مناسب تری برخوردار بوده و در یافتن جواب بهینه تواناتر عمل کرده استکلیدواژه ها
مسایل بهینه سازی الگوریتم های تکاملی الگوریتم کلونی زنبور عسل مصنوعی الگوریتم خوشه بندی -kمیانگینمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.