تحلیل اکوسیستم باز و نرم افزار محور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر ،برق و الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: NSOECE05_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 857
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز رضا سروش

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر، گرایش نرم افزار، هیات علمی دانشکده فنی و حرفه ای ملاصدرا – رامسر

چکیده

دستگاه های اینترنت اشیاء و تجهیزات سنتی زیرساخت فنآوری اطلاعات، درون جعبه بسته، پیچیده و سخت افزار محور که ارتقاء و آزمایش عملکردهای جدید پرهرینه، زمانبر و در انحصار شرکت سازنده می باشد که با چالش های فراوانی از قبیل کاهش سرعت نوآوری، افزایش پهنای باند، عدم رقابت بین سازندگان، کاهش تنوع و تعدد کاربران، افزایش هزینه های عملیاتی و سرمایه ای، عدم مدیریت متمرکز و ... مواجه می باشد. عصر فعلی، عصر پسا موبایل است که کاربران با استفاده از اینترنت اشیاء و شبکه دستگاهی در احاطه مجموعه ای از دستگاه های مختلف ارتباطی متصل به شبکه در مقایسه با دوران موبایل سنتی، تجربه کاربری محیطی متفاوت، پیوسته و جدیدی را آزمایش و کسب می نمایند و عصر بعدی، عصر پسا نرم افزار خواهد بود که نرم افزار، سکان دار تغییرات است و اشیاء، عامل ها، دستیارها و مشاورهای هوشمند، خودمختار و مجازی از قبیل گوگل ناو، کورتانا مایکروسافت و سیری اپل مسیولیت های متفاوتی انجام می دهند و کاربران با برون سپاری فعالیت ها به آنها، بر امور انسانی، متمرکز خواهند شد و به جای تعامل با منوها، فرم ها و دکمه ها بر روی گوشی هوشمند، با یک نرم افزار، ارتباط کلامی، حسی، ذهنی و ... برقرار خواهند نمود. بستر برای پذیرش استانداردهای صنعتی باز و سازگاری با فنآوری های نوین و برآورده نمودن نیاز های جدید کاربران، جهت توسعه و استفاده از نرم افزار، جهت کنترل سخت افزار، آماده شده که اکوسیستم باز و نرم افزار محورSDE، رویکردی متفاوت به ترویج نقش کنترلی و عملکردی نرم افزار در مدیریت تجهیزات زیرساخت باز دارد، بطوری که کنترل عملکرد، از انحصار بخش سخت افزاری، خارج شده و بصورت نرم افزاری و متمرکز روی ماشین های سرور با افزونگی بالا، نصب و راه اندازی می گردند. با تغییرات گسترده در حوزه های موبایل، دستگاه های اینترنت اشیاء، شبکه دستگاهی، ارتباطات، شبکه و سخت افزار، انتظار از نرم افزار بیشتر از پیش شده است، طراحی نرم افزارهای سنتی، دارای رویکردی یکپارچه و خطی مانند معماری چند لایه بود، اما امروزه بر رویکردی یکپارچه مبتنی بر اتصال سست متمرکز شده است، که به معماری نرم افزار تحت شبکه و نرم افزار به عنوان سرویس معروف است و توسط اکوسیستم باز و نرم افزار محور توسعه و دارای قابلیت های کارایی در مقیاس وب، انعطاف پذیری، مدیریت، امنیت، چابکی و پویایی سیستم های رایانش ابری سمت سرور و تجربه کاربری شبکه دستگاهی سمت کاربر، می باشد. در این مقاله، به بررسی نقاط ضعف، قوت و چالش های موجود در تجهیزات سنتی زیرساخت سخت افزار-محور و دستگاه های اینترنت اشیاء پرداخته شده و با الهام از دنیای کامپیوتر، فنآوری مجازی سازی، معماری FPGA، اینترنت اشیاء، پسا-موبایل و پسا نرم افزار، اکوسیستم باز و نرم افزار محور SDE، بعنوان معماری نسل جدید و راه حل بهینه، مطرح و تحلیل شد.

کلیدواژه ها

Open ecosystem، Software-Defined، Open Infrastructure، Software-Defined Everything، OpenFlow ،The Device Mesh، Internet of Things ،post-app, post-mobile

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.