رویکرد مدیریت دانش در دفاتر مدیریت پروژه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICBE03_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی فاتح

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران مدیریت ساخت گروه مهندسی عمران، واحد استهبان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

رحیم امین زاده

استاد کارشناسی ارشد عمران مدیریت ساخت گروه مهندسی عمران، واحد استهبان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

چکیده

دانش (دانسته مبتنی بر تجربه) یک منبع کلیدی در هر سازمانی است. انسان هرچه بیشتر بداند، بهتر میتواند عمل کند. دیگر دورانی که در آن فقط پول، زمین و نیروی بازو، به عنوان سرمایه شناخته می شدند، به سر آمده است. در دنیای امروز، دانش نه تنها به عنوان یک سرمایه محسوب می شود؛ بلکه به عنوان مهم ترین سرمایه نیز برای سازمان ها تلقی می شود. لذا در عصر دانایی که در آن دانش بسان مهم ترین سرمایه محسوب می شود، سازمان ها نیازمند رویکرد مدیریتی متفاوت نسبت به مسایل سازمان و کارکنان هستند. حفظ و نگهداری کارکنان سازمان ها و پرورش ظرفیت یادگیری آنان نقش تعیین کننده ای در موفقیت و کسب مزیت رقابتی برای سازمان دارد. پذیرش فراگیر مقبولیت استفاده از رویکرد مدیریت مبتنی بر پروژه برای انجام کارها و ماموریت ها توسط سازمان ها از یک طرف و رشد فزاینده پیچیدگی ها و دشواری های مدیریت پروژه و نیز لزوم وجود ضرورت برخورداری پروژه ها از نظامی هماهنگ و یکپارچه برای استفاده بهینه از منابع محدود سازمان باعث شده است تا در چندسال گذشته ابزارها و رویکردهای نوین و موثری ابداع گردد که از آن جمله میتوان به تشکیل دفاتر مدیریت پروژه در کنار سایر بخش های سازمان ها اشاره کرد. از دانش مدیریت پروژه برای استفاده بهینه از منابع و افزایش بهره وری اجتناب ناپذیر است. یک واحد سازمانی بنام دفتر مدیریت پروژه میتواند مسیول پیشرفت نظام مند پروژه ها باشد. از آنجا که سازمان ها ابعاد و ساختارهای مختلف دارند، دفاتر مختلف مدیریت پروژه از نظر ویژگی های ساختاری و عملکردی خود متفاوت هستند. پژوهش حاضر به بررسی رویکرد مدیریت دانش در دفاتر مدیریت پروژه می پردازد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، مدیریت پروژه، دفتر مدیریت پروژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.