بررسی رابطه چرخه عمر شرکت و هزینه حقوق صاحبان سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی در مدیریت، حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: ACONF02_299
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره خزایی پول

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت ، دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

محمود یحیی زاده فر

استاد گروه مدیریت، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

چکیده

مهم ترین تصمیمات مدیران شرکت ها، تصمیمات مرتبط با هزینه های تامین مالی می باشد. این در حالی است که هزینه حقوقصاحبان سهام به عنوان یکی از منابع اصلی تامین سرمایه از اهمیت بالایی برخوردار است. از طرفی، بر اساس فرضیه چرخه عمرمراحل حیات شامل تولد، طفولیت، رشد، بلوغ و افول است. بنابراین، می توان ادعا نمود که تصمیمات تامین مالی درون سازمانیمتاثر از مراحل حیاتی خواهد بود که شرکت در آن قرار دارد. در این تحقیق رابطه بین چرخه عمر شرکت و هزینه حقوقصاحبان سهام، در 64 شرکت از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، طی دوره زمانی 1384 الی 1393مورد بررسی قرار گرفته است. داده ها به صورت سالانه جمع آوری شده و به روش داده های تلفیقی (تابلویی) مورد بررسی قرارگرفته است. برای اندازه گیری چرخه عمر شرکت، از متدولوژی های دیکنسون (2011) و دی آنجلو و همکاران (2006) جهتایجاد پروکسی برای مرحله ی شرکت در چرخه عمر استفاده می کنیم. نتایج پژوهش بر مبنای مدل دیکنسون (2011)بیانگر این مطلب است که هزینه حقوق صاحبان سهام در مرحله ی بلوغ چرخه عمر بیشتر از مرحله بحران می باشد. همچنینشرکت هایی که در مرحله رشد قرار دارند، نسبت به شرکتهایی که در مرحله بحران قرار دارند دارای هزینه حقوق صاحبان سهامبیشتری می باشند. از طرفی شرکت هایی که در مرحله معرفی و افول قرار دارند، نسبت به شرکتهایی که در مرحله بحران قراردارند دارای هزینه حقوق صاحبان سهام بیشتری می باشند. در بررسی ارتباط بین هزینه حقوق صاحبان سهام و چرخه عمرشرکت ها بر اساس مدل دی آنجلو و همکاران (2006) نیز مشاهده گردید که بین هزینه حقوق صاحبان سهام و نسبت RE/TAیک رابطه منفی و معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

چرخه ی عمر شرکت، هزینه حقوق صاحبان سهام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.