CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی مدل ارزیابی عملکرد مدارس ابتدایی بر اساس شاخص های مدل تعالی سازمانی و وزن دهی مدل با روش SWARA: (مدارس ابتدایی غیردولتی)

عنوان مقاله: طراحی مدل ارزیابی عملکرد مدارس ابتدایی بر اساس شاخص های مدل تعالی سازمانی و وزن دهی مدل با روش SWARA: (مدارس ابتدایی غیردولتی)
شناسه ملی مقاله: ACONF02_222
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی در مدیریت، حسابداری و اقتصاد در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدرضا صادقی مقدم - استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
حسین صفری - دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
سیدصبا سینایی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه تهران، دانشکده مدیریت

خلاصه مقاله:
ارزیابی ابعاد مختلف سازمان اعم از ارزیابی سیاست ها و اهداف، استراتژی ها، منابع و امکانات، کارکنان وفرایندها و... از ضرورت های مدیریت سازمان هایی چون مدارس می باشد. بر این اساس این پژوهش با هدفطراحی مدل ارزیابی عملکرد مدارس ابتدایی، با مبنا قرار دادن مدل های برگرفته از مدیریت کیفیت جامعتحت عنوان مدل تعالی سازمانی بنیاد اروپایی EFQM و در نظر گرفتن شاخص های ارزیابی مدارس در داخل و خارج از کشور و بهره گیری از نظرات کارشناسان در این حوزه انجام پذیرفته است. معیارهای مدل در دوبخش توانمندساز و نتایج طبقه بندی شده است. توانمندسازها شامل مدیریت سازمانی، فرایندها، سیاست هایتربیتی/پرورشی، منابع انسانی و مدیریت منابع (ساختمان، مالی، فناوری) می باشند. نتایج شامل نتایج دانشآموزان، معلمان و کارکنان، نتایج عملکرد (یادگیری) و نتایج اولیا و اجتماعی می باشد. همچنین با دریافتنظرات متخصصین این حوزه، هر یک از ابعاد مدل با استفاده از روش SWARA که یکی از روش های جدید تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) می باشد وزن دهی شده است. نتایج به کارگیری روش سوارا نشان داد که معیار فرایندها در بعد توانمندساز و معیار نتایج دانش آموزان در بعد نتایج مدل از اهمیت بیشتری در مدارس برخوردار می باشند.

کلمات کلیدی:
ارزیابی عملکرد، تعالی سازمانی، مدل تعالی سازمانی EFQM، روش سوارا، مدارس ابتدایی غیردولتی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/610923/