اثر کابرد تلفیقی کودهای گاوی و نیتراژین همراه با ویتروژن بر ویژگی های مورفوفیزیولوژیک و عملکرد ذرت دانه ای Zea may L

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF03_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیروس منصوری فر

استادیار گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور

سیدمحمدرضا میرصانع

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه پیام نور

چکیده

کاربرد کودهای آلی در بیولوژیک به ویژه باکتری های محرک رشد گیاهی به جای مصرف کودهای شیمیایی از مهم ترین راهبردهای تغذیه ای در مدیریت پایدار بوم نظام های کشاورزی می باشد. به منظور بررسی تاثیر کود دامی و پود شیمیایی نیتروژنه بر صفات مورفوفیزیولوژیک و عملکرد دانه ذرت هیبرید سینگل کراس 260 در سطوح مختلف بود زیستی، آزمایشی در بهار و تابستان سال 1٬395 در مزرعه پژوهشی ایستگاه تحقیقات کشاورزی کبوتر آباد استان اصفهان اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی باز تکرار اجرا شد. عامل کودی شامل پنج سطح T1 : 8 تن کود گاوی در هکتار T2 ( شش تن کود گاوی و 50 کیلوگرم اوره در هکتار ) T3 ( 4 تن کود گاوی و 100 کیلوگرم اوره در هکتار) T4 (چهار تن کودگاوی و 200 کیلوگرم اوره در هکتار ) و T5 (300 کیلوگرم اوره در هکتار) و کود زیستی (نیتراژین) در دو سطح شامل N1 با تلقیح و N2 بدون تلقیح بود. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد سطوح مختلف کودی و کود زیستی تاثیر معنی داری بر کلیه صفات مورد مطالعه داشت. در بذور تلقیح شده با کود زیستی نیتراژین N1 میزان شاخص سطح برگ، عملکرد دانه و شاخص برداشت به ترتیب به میزان 7/35، 9/18 تن در هکتار و 44/21 در صد. بیشتر شاخص سطح برگ 7/75 مربوط به تیمار T3 و عملکرد دانه (10/06 تن در هکتار) مربوط به تیمار تلفیقی T2N1 بود. بر اساس نتایج به دست آمده تیمار تلفیقی T2N1 مناسب ترین تیمار کودی قابل توصیه باشد . نتایج این تحقیق حاکی از آنست که کاربرد گونه های زیستی بقایی به تنهایی و یا در ترکیب با کود شیمیایی در بهبود و رشد و عملکرد ذرت تاثیر مثبتی داشته و به جای مصرف مداوم تولید شیمیایی می توان با استفاده بهینه از نهاده های زیستی اراضی کشاورزی پایدار و کاهش آلودگی ناشی از مصرف کود شیمیایی نیتروژنی اوره گام برداشت.

کلیدواژه ها

ذرت، نیتراژین، عملکرد دانه، کود گاوی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.