بررسی اثرات متقابل تیمارهای خراش دهی، سرمادهی و هورمون های گیاهی بر جوانه زنی بذور زیره سیاه ایرانی Bunium persicum

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF03_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حسینی نسب

دانشجوی رشته علوم باغبانی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان

زینب کامرانی

دانشجوی رشته علوم باغبانی ، دانشگاه ولیعصر رفسنجان

مریم علیپور

دانشجوی رشته علوم باغبانی ، دانشگاه ولیعصر رفسنجان

مجید اسماعیلی زاده

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان

چکیده

زیره سیاه ایرانی به علت خواب بذر و سختی جوانه زنی به میزان کمی در ایران کشت می شود و تولید اصلی آن مربوط به رویشگاه و طبیعی می باشد. بررسی فنولوژیکی زیره سیاه نشان داده است که جوانه زنی بذر زیره در بهار پس از گذراندن دوره سرمایی صورت می گیرد. این آزمایش به منظور بررسی اثرات متقابل تیمارهای خراش دهی ، سرمادهی و هورمون های گیاهی بر جوانه زینی بذور زیره سیاه ایرانی Bunium persicum که کف پای اطراف زرند جمع آوری شده و در آزمایشگاه گیاه شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر ( عج ) ولیعصر رفسنجان به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که اثرات متقابل تیمارهای، خراش دهی ، سرمادهی و هورمون های گیاهی بر شکستن خواب بذور و جوانه زنی زیره سیاه در سطح یک در صد معنی دار شد. همچنین معلوم شد که اثر سال تولید بذر و اثر متقابل تیمار و سال تولید بذر در سطح یک در صد معنی دار شد . نتایج نشان داد که اثر تیمار سرمادهی و اسید جیبرلیک بیشترین تاثیر را بر شکست خواب بذور و جوانه زنی بذر ها داشت و دارای اثر معنی داری نسبت به سایر تیمارها برای جوانه زنی بذور زیره سیاه داشت.

کلیدواژه ها

زیره سیاه ایرانی، خراش دهی، سرمادهی، جیبرلیک اسید و بنزیل آدنین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.