تحلیل عوامل اقتصادی موثر در امنیت غذایی زنان سالمند در نواحی روستایی مطالعه موردی: شهرستان زنجان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF03_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اسکندری

چکیده

در دوره سالمندی نیاز به غذا از جمله نیازهای فیزیولوژیک انسان است که نبود آن هستی این افراد را به خطر می اندازد. در این میان دستیابی به امنیت غذایی برای زنان سالمند به علت بالا بودن آسیب پذیری آن ها از اهمیت بالاتری برخوردار می باشد. در تحقیق حاضر به تحلیل عوامل اقتصادی موثر در امنیت غذایی خانوارهای روستایی پرداخت شده است. روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی از نظر ماهیت و روش به صورت توصیفی - تحلیلی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر زنان سالمند روستاهای شهرستان زنجان می باشد. شهرستان زنجان در سال 1٬390، 1٬748 زن سالمند بالای 65 سال می باشد. با استفاده از فرمول کوکران تعداد 247 زن سالمند به عنوان حجم نمونه تحقیق انتخاب شدند. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و میدانی (پرسش نامه) جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی و برای محاسبه میزان امنیت غذایی از روش مقیاس ناامنی غذایی استفاده شده است. یافته ها: نتایج تحقیق نشان می دهد تنها 1٬093% زنان سالمند دارای امنیت قضایی بوده و عوامل اقتصادی متراژ مسکن، کیفیت مسکن، میزان اراضی باغ، میزان اراضی آبی ، میزان اراضی دیم، میزان پس انداز، کمک های مالی فرزندان، تعداد دام افتد، تعداد دام بزرگ، بار تکفل، برخورداری از تسهیلات بانکی، تعداد مراجعه شهر به فاصله از مرکز خرید مواد غذایی در امنیت قضایی زنان سالمند روستایی موثر می باشد. نتیجه گیری: زنان سالمند در محدوده مورد مطالعه دارای ناامنی غذایی بالایی بود و مهم ترین عامل اقتصادی مالکیت می باشد. جهت کاهش این ناامنی سیاست های تحت پوشش قرار دادن این قشر و توانمند سازی آن ها باید مد نظر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

فقر روستایی، ناامنی غذایی، توسعه روستایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.